Eksperter fra hele verden har vært samlet i Bangkok i to dager for å diskutere problemene og utfordringene verdensøkonomien står foran.

Problemene i USA og Europa fortsetter for fullt, og usikkerheten hos mange er like stor nå som den var for fire år siden – før finanskrisen brøt ut i USA.

Verre enn under finanskrisen?
Professor Nouriel Roubini ved New York University er en av mange som frykter at 2013 kan bli verre enn da det stormet som verst under finanskrisen for tre-fire år siden, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi kan få en kollaps av eurosonen, en ny nedtur i USA, svekkelse i Kina, en hard landing i de fremvoksende markedene og en krig i Midtøsten. Neste år kan bli en perfekt global storm, sa han i et intervju med Bloomberg mandag.

Pessimister
Han er ikke alene.

Eric Rosengren og Charles Evans leder to av de 12 amerikanske sentralbankene som til sammen utgjør «The Fed» – den føderale sentralbanken i USA.

De to tegnet et pessimistisk bilde av verdensøkonomien under Sasin Bangkok Forum i Thailand igår.

– Ytterligere pengepolitiske tiltak er nødvendig for at verdiskapningen i USA skal nå potensialet den har. Den nåværende økonomiske situasjonen tilsier ekstremt kraftige tiltak, sa Charles Evans, som leder Chicago Federal Reserve Bank.

- Statistikkene viser at det stemmer
Rosengren, som er president for sentralbanken i Boston, er medlem av sentralbankens Federal Open Market Committee. Denne har ansvaret for å utforme og gjennomføre pengepolitikken i USA.

Han er mer pessimistisk enn det offisielle synet til komiteen.

– Jeg har gitt svake prognoser tidligere, og statistikkene viser at dette stemmer. Jeg mener det er hensiktsmessig med kvantitative lettelser, sa Rosengren i Bangkok igår.

Analytiker Rob Subbaraman hos den japanske finansinstitusjonen Nomura sa igår sannsynligheten for en hard økonomisk landing for Kina før utgangen av 2014 er på over 30 prosent.

Les også: Nærmer oss siste fase - før markedene faller

Dr. Doom tror eurosonen kollapser


Øystein Stray Spetalen tror Vesten kan kollapse (2011)


- 20 prosent sannsynlighet for "The Mother of All Government Defaults" (2011)

Tror verden ender i krig og total finanskollaps (2009)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.