Marc Faber er investorguruen som blant annet spådde børskrakket i 1987 en uke før det skjedde. Og hadde man hørt på ham da han ba folk selge alt av aksjer i mai 2006 eller i januar 2007, ville man spart mye penger.

Les sakene: "Dr. Doom" advarer mot aksjer og Dr. Doom spår kraftig korreksjon

Som utgiver av nyhetsbrevet Gloom, Boom & Doom har han ikke unaturlig fått tilvnavnet Dr. Doom (en tittel han for øvrig må dele med økonomiprofessoren Nouriel Roubini).

Men i dag er det Marc Faber som tar hele Doom-kaken alene. For ifølge nettavisen bi-me.com kommer han nå med spådommer som får finanskrisen så langt til å framstå som barnestreker i forhold til hva man har i vente.

Ifølge Faber vil verdens nasjonalbanker fortsette å pøse inn penger i det kapitalistiske systemet - og til slutt vil hele systemet rett og slett kollapse. Dette vil igjen føre til at verdens regjeringer vil velge å gå til krig for å dekke over den finansielle katastrofen, skriver Faber ifølge epn.dk.

Han viser til det som skjedde i Tyskland på 1920-tallet, der folk mistet tilliten til at penger har noen verdi. Dermed et det også bare ett råd som gjelder: Kjøp gull.

Advarslene kommer for øvrig fra flere hold i dag. Kinesiske økonomer er alvorlig bekymret for tilstanden i landet: - Når boblen sprekker er vanskelig å si

Ifølge epn.dk har Faber blitt spurt om hvem verdens regjeringer skal gå til krig mot. Han skal ha svart at de om nødvendig ville finne opp en fiende.

Marc Faber deltok så sent som i januar i år på Skagen-konferansen i Oslo. Også her kom han med dystre spådommer og krasse beskyldninger - og han ser altså ikke ut til å ha blitt mer optimistisk i året som har gått.

Diskutér saken under.

Les også intervjuer med Marc "Dr. Doom" Faber i Norge:

- Vi ville ha denne boblen

Tror USA går konkurs

- Kjøp traktor og gull

- Det er verre enn vi tror (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.