Frankfurt, Tyskland: - Dette blir stadig viktigere for Volkswagen. Vi har vel aldri hatt flere firehjulsdrevne modeller på utstillingsstanden enn her i Frankfurt, sier den norske Volkswagen-sjefen Ulf Tore Hekneby.

Hittil i år er hver tredje norske nyregistrerte bil utstyrt med firehjulsdrift. Det er en sterk vekst fra de 28,5 prosentene registrert med firehjulsdrift i samme periode ifjor. Norges største personbilmerke så langt i år, har en firehjulsdriftandel på 27 prosent.

- Volkswagen er unike med tanke på at vi er den eneste masseprodusenten som har et bredt tilbud av modeller med firehjulstrekk, sier Hekneby.

Det er ikke bare i vinterlandet Norge det blir mer populært med firehjulsdrift. Argumentene for firehjulsdrift trenger ikke være snø, is og vanskelige føreforhold.

- I Tyskland begrunnes behovet for firehjulsdrift med forbedrede kjøreegenskaper og sportslighet, sier Hekneby.

En av bilene som viser dette til det ekstreme, er den nye versjonen av Volkswagen Golf R. Med 300 hestekrefter hjelper det godt på veigrepet at kreftene settes i asfalten via alle fire hjul.

 

Også hos Mercedes er interessen på firehjulsdrift økende.

- Mercedes har holdt igjen på kombinasjonen små motorer og firehjulsdrift, men det er grunn til å tro at vi vil se mer til dette fremover, sier Christoffer Nøkleby, informasjonssjef hos Mercedes-Benz Personbiler Norge.

Sammenlignet med konkurrentene BMW og Audi som har en firehjulsdrift-andel på rundt 50 prosent, henger Mercedes etter med sine 20 prosent firehjulsdrevne biler hittil i år. I Frankfurt debuterte den nye kompaktsuven GLA som den norske importøren tror de kan selge i hvert fall 1000 biler av neste år, de fleste med firehjulsdrift.

I høst har Mercedes også lansert C-klasse med langt mindre motor i kombinasjon med firehjulsdrift, enn de tidligere har tilbudt. Det sørger for en langt hyggeligere pris, og gjør at de kan konkurrere bedre med Audi og BMW, som lenge har tilbudt firehjulsdrift uten at motorene er så store at prisene utelukker folk flest.

 

Les flere saker fra bilutstillingen i Frankfurt:

<b>Dette kan bli en ny Norgesfavoritt</b>
Grønn luksus drypper på folket
Spår Suzuki-suksess
Volkswagen frir til ungdommen
Porsches fantastiske fartsmaskin
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.