En børsoppgang av de sjeldne preger USA. Siden bunnen i 2009 har nøkkelindeksene steget over 150 prosent. Opp nye 18 prosent i år. Et skred av nye børsnoteringer er på vei, skriver Dagens Næringsliv.

Og de toneangivende meglerhusene på Wall Street tror festen vil fortsette.

Det merkes i New Yorks finansdistrikt.

For Rick´s, den børsnoterte nattklubbkjeden, betyr det omsetningsrekord og bestenotering på børsen.

- Vi gjør det bra når meglere tjener penger, ingen tvil om det, sier toppsjef Eric Langan.

Går mer på byen
I snitt legger gjestene, hovedsakelig forretningsfolk, igjen 3000 kroner på klubben i New York. Omsetningen på kjedens totalt 37 etablissementer økte i andre kvartal med 18 prosent til 165 millioner kroner.

- Egentlig spiller det ikke så stor rolle om børsen går opp eller ned for oss. Så lenge det er aktivitet, er det noen som tjener penger. Og det er bra for oss, sier Langan.

Amerikanerne begynner å få tilbake optimismen. Forbrukerne handler som før, og småbedriftene øker staben. For fjerde måned på rad øker privathandelen. Folk shopper og spiser mer, og de går mer på byen, ifølge tall fra US Cencus Bureau.

Synkende arbeidsløshet, høyere boligpriser og stigende aksjekurser gjør at mange tør å løsne litt på beltespennene etter år med økonomisk motgang i USA.

Les også: Epleslang på Wall Street

- Vi har nå en stor eierandel i Apple

Norske Idex én av fire levereandører i verden (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.