Av 118 gründere fordelt på 81 selskaper er 54 prosent helt ute av selskapet i dag, mens 14 gründere sluttet før selskapet ble børsnotert, viser en gjennomgang av listene på Oslo Børs som Finansavisen har gjennomgått.

I snitt blir personene i bedriften i fire og et halv år før de forsvinner.

Funcom-gründer Gaute Godager holdt ut lenger enn de fleste gründere med sine 16 år i spillutviklingsselskapet. Men tre år etter børsnoteringen trakk han seg ut etter mange opp- og nedturer.

Den første tiden var det dårlig med penger og det var ikke ukjent at de ansatte ikke fikk lønn på dagen.

- Det var angst og krangling innad i selskapet. Vi var heldige og dyktige som overlevde, sier Godager til Finansavisen.

- Ting ble verre og verre

Da selskapet ble børsnotert i 2005 etter sterk vekst, sto og falt mye på storsatsingen «Age of Conan» der Godager var ansvarlig.

- Vi skjønte ikke hvor vanskelig det skulle bli. Jeg tenkte at nå skulle pengene komme. Vi gikk imidlertid fra å ha det gøy til en periode fylt av angst i bedriften. Ting ble verre og verre. Jeg ble deprimert og hadde ikke lenger lyst til å drive med spillutvikling, sier Godager til avisen.

Etter en lovende start, ble det en dyp nedtur for spillet «Age of Conan».

Godager sier til Finansavisen at man i ettertid kan si at det er galskap å børsnotere et spillselskap da det er så hit-drevet, og sammenligner det med å børsnotere Michael Jackson.


Les også: - Forlater livsverket   (2008)


Lite plagg, mye bråk


Økokrim sikter Funcom


 

 




 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.