Den børsnoterte spillutvikleren Funcom bekrefter onsdag ettermiddag at selskapet etterforskes av Økokrim.

Selskapet er siktet for brudd på informasjonsplikten etter verdipapirhandelloven knyttet til spillet «The Secret World» fra august 2011 frem til lanseringen i juli 2012, og i de to etterfølgende månedene, fremgår det.

Økokrim mener også at det finnes en mulighet for at selskapet ikke har opprettholdt plikten om å føre nøyaktige lister over hvem som har tilgang til innsideinformasjon i tidsperioden, opplyser Funcom i en melding.

Økokrim bekrefter overfor DN.no at Funcom er siktet for markedsmanipulasjon.

- Jeg kan bekrefte at Økokrim har siktet Funcom for markedsmanipulasjon og brudd på plikt pm å føre innsideliste, sier Hans Christian Koss, leder for verdipapirteamet til DN.no.

BAKGRUNN: Økokrim-razzia hos Funcom

«Selskapet samarbeider fullt ut med Økokrim», heter det i det meldingen fra selskapet.

- Vi er i dialog for så raskt som mulig å bekrefte eller avkrefte mistanken, sier Økokrim.

- Er enkeltpersoner siktet i tilllegg til selskapet?

- Den type spørsmål vil Økokrim aldri verken bekrefte eller avkrefte, svarer Koss.

Razzia
Onsdag morgen ble det kjent at Økokrim hadde startet razzia hos Funcoms lokaler i Oslo. Deretter fulgte en melding om at det var børspause i Funcom-aksjen.

Et vitne forteller at Økokrim startet razziaen i Funcoms lokaler på Skøyen i 8-tiden imorges. Det vekket oppsikt i det normalt rolige boligområdet på Skøyen da tre biler fra Økokrim, inkludert en stor kassevogn, kjørte rett mot lokalene og parkerte i et parkering forbudt-område i rundkjøringen utenfor.

Mellom seks og åtte personer gikk inn i lokalene og identifiserte seg med id-merker fra Økokrim. Foreløpig har Økokrim ikke båret noen dokumenter ut av lokalene, opplyser vitnet DN.no har snakket med.

LES OGSÅ:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.