Ledere for G20-landene drøfter Irlands gjeldskrise, som har drevet opp obligasjonsrenter og svekket euroen ut fra bekymring for at EU vil bli tvunget til å gripe inn med gjeldsutløsning.

Det skriver Bloomberg News fredag.

Les mer om Irland-krisen: Frykt i Irland og - Noe må skje

Finansministre fra Tyskland, Frankrike og Storbritannia følger utviklingen, og vil sannsynligvis komme med en felles uttalelse senere i dag.

Det sier Steffen Seibert, talsmann for den tyske forbundskansleren Angela Merkel, til nyhetsbyrået.

G20-lederne brukte betydelig tid på å diskutere Europas gjeldsproblemer, sier en amerikansk talsperson til reportere som følger Det hvite hus.

- Forberedelser er på plass for en hvilken som helst søknad fra EU-land som står overfor en gjeldskrise, sier Angela Merkel.

Den tyske finansministeren Wolfgang Schaeuble sier at de enkelte EU-land selv må avgjøre om de skal søke støtte, skriver Bloomberg News.

Nytt system for valutaubalanser
Lederne for G20-landene åpner for gradvise endringer i valutakursene og er enige om å utvikle indikatorer som tidlig kan varsle tiltak som vil kunne forverre ubalanser i verdenshandelen.

Det skriver Bloomberg News fredag, med henvisning til offisielle talspersoner.

Finansministre fra G20-landene vil neste år utarbeide et system som kan anslå utvikling av globale ubalanser i driftsbalansen.

Det opplyste Tysklands forbundskansler Angela Merkel til reportere i Seoul i Sør-Korea, hvor hun deltar på G20-møtet torsdag og fredag, skriver nyhetsbyrået.

G20 ventes også her å presentere en felles uttalelse senere fredag.

En amerikansk myndighetsperson sier at møtet har oppnådd enighet om at endringer i valutakursene skal skje gradvis.

Denne personen fremholder at USA er oppmuntret over fremgang når det gjelder den amerikanske valutaen yuan, og legger til at Det internasjonale pengefondet (IMF) vil kunne bidra som megler i spørsmål om skjevheter i internasjonal handel.

Les også: Valutakrigen kan eskalere

<b>Kina: - USA skader verdensøkonomien </b>

- Alles øyne er rettet mot Kinas inflasjon

<b>- USA senker dollaren</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.