2. desember i 2007 var Geir Førre og syv nøkkelpersoner samlet i Nydalen i Oslo for å utmeisle en strategi for hans nye gründerprosjekt, Energy Micro, et selskap som lager mikrokontrollere til blant annet mobiltelefoner. Visjonen var å lage verdens mest energivennlige mikrokontrollere. Resultatet fra stratgimøtet ble en forretningsplan som ligner på en julekalender. Det ble definert 24 målsettinger med like mange belønninger. «Kick-off Julekalender» og «Første kundekontrakt» ble de to første målene, med «Champagne og kake» og «Bølgen og Moi i Nydalen» som belønninger. På nummer 23 og 24 står det «>2 milliarder i omsetning» og «1% markedsandel i mikrokontrollermarkedet».

– To milliarder i omsetning og en prosent markedsandel ligger ennå et stykke frem i tid, men er det en ting vi har lært fra Chipcon så er det å sette seg hårete mål, og ta konsekvensen av målene, sier seriegründer Geir Førre.

Er det en ting vi har lært fra Chipcon så er det å sette seg hårete mål

Førre tjente rundt 100 millioner kroner på radiobrikkeselskapet Chipcon, som ble solgt til Texas Instruments for 1,3 milliarder kroner i 2005. Hittil har Energy Micro gått med underskudd hvert år siden oppstart, men det er som planlagt. Omsetningen i fjor var 46 millioner kroner, opp fra 20 millioner året før, og det forventes en ny dobling i 2012.

Den aller største kunden akkurat nå er en produsent av tilleggsutstyr til smarttelefoner som har bestilt mikrokontrollere til en enhet som skal kobles på mobiltelefonen og brukes som en personlig betalingsterminal.

– Kortsiktige resultater i vekstfasen blir ikke så viktig med et mål om to milliarder kroner i omsetning før 2017. Det er viktig å sette seg hårete mål, men det er minst like viktig å ta konsekvensen av målene.

Kathryn Baker: Jon S. von Tetzchner: - En stor familie
Hilde Midthjell: Svein Wilhelmsen dyrker trippel bunnlinje
Odd Reitan: Verdens rikeste som forbilde

<b>Tilbake til hovedsaken</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.