- Hvis drivkraften er at du vil bli rik eller egen sjef, vil du ikke lykkes.

Det var meteorolog og vindentusiast Siri M. Kalvig (45) budskap til de cirka 220 deltakerne på gasellekonferansen i Stavanger.

Kalvig gjorde det klart at du må ha engasjementet på plass.

- Mitt engasjement var været. Jeg gjorde butikk av min kunnskap om været, sia Kalvig.

Farlig for været

Kalvig sier hun startet med en god idé.

Hun begynte som værdame i TV 2 i 1992 før hun etablerte Storm Geo i 1997.

- Meteorologisk Institutt mente jeg var farlig for været. Når jeg ser tilbake på det, var det kvinnediskriiminrende, sa Kalvig på gasaellekonferansen onsdag ettermiddag.

- Vi var en forstyrrelse i det etablerte. Men det gjelder å ha stayerevne, og det var gulll for oss. Vi bygget opp Storm som egentlig ikke var bare min idé. Det startet som lett bris på lesesalen på Geologisk Institutt, og jeg ansatte etter hvert hele lesesalen min, sa Kalvig.

Hun la til at hun brukte sitt ståsted som populær værdame for alt det var verdt.

Oljekunnskap

Nå mener hun kunnskapen fra olje og gass må brukes inn i andre næringer slik Storm gjør det for å varsle vær for vindinstallasjoner.

Kalvig sa at hvis du står stille, er det andre som kommer og tar posisjonen din.

- Poenget er at vi må få til bærekraftig vekst. Det vil styre innovasjon og entrepreenørskap fremover, mener Siri Kalvig.

- Jeg er vindentusiast fordi jeg har veldig lyst til at reigionen vår skal få andre bein å stå på. Denne energien må vi nyttigjøre oss av, sa Kalvig, som selv har investert i blant annet vindselskapet Gwind i Stavanger.

Les også:

– Det blir dårlig med julegaver i år dnPlus  (DN+)

Fastrentelån til under to prosent  

- Det snur i 2017  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.