Kampen om kontrollen med nykommeren blant gassrederiene, Aurora LPG, har tatt en ny vending. Sohmen-familiens BW LPG har kjøpt 12,13 prosent av aksjene i Aurora.

Etter børsslutt tirsdag sikret Singapore-baserte BW LPG seg 10,34 prosent av aksjene. Det opplyser rederiet i en børsmelding onsdag morgen.

Styreleder Leiv Askvig i Aurora mener det er for tidlig å si hva BW LPGs inntreden på eiersiden betyr: - Det er litt tidlig å si noe all den tid det ikke er klart hva BW gjør nå, så det ville bare være spekulasjon, skriver han i en epost til DN.

Handelen betyr at gassrederiet Avance, som har gitt et oppkjøpstilbud på Aurora basert på utstedelse av nye Avance-aksjer, ikke vil nå akseptgraden på 90 prosent. Det var oppgitt som en av betingelsene for å gjennomføre budet.

Budkrig?

Shippinganalytiker Nicolay Dyvik i DNB Markets mente det kunne være duket for budkrig etter at gassrederiet Avance fremmet sitt oppkjøpstilbud på Aurora i november.

BW LPG har hatt en opsjon på å kjøpe ti prosent av aksjene i et annet gassrederi, Dorian LPG, men valgt ikke å benytte seg av denne. Disse aksjene eies av Sohmens toppselskap BW Group.

På BW LPGs resultatpresentasjon 19. november ga ikke den nye BW LPG-sjefen Martin Ackermann noen åpning for at rederiet skulle by på Aurora LPG. I en telefonkonferanse sa han  at deres flåte, med nybyggene som ventes levert i 2016, er god nok til å dekke etterspørselen.

– Vi mener at vi har en god størrelse. Med de seks nybyggene vi har vil vi ved utgangen av 2016 ha 45 skip, sa Ackermann, ifølge TDN Finans.

Størst i verden

BW LPG er størst i verden i markedet for eierskap i og drift av store spesialtankskip for transport av flytende petroleumsgasser. Etter bestilling av ytterligere fire nye, store gasstankere i Sør-Korea teller Sohmen-rederiets flåte av slike fartøyer nå 33 seilende skip og åtte nybygg.

I tredje kvartal oppnådde rederiet et resultat før skatt på 106 millioner dollar og et driftsresultat på 111 millioner dollar.

Etter første halvår fikk aksjonærene et utbytte på 0,78 dollar per aksje. Det tilsvarte drøye tre fjerdedeler av nettoresultatet. Etter andre halvår ifjor ble det utbetalt 1,15 dollar per aksje.


Les også: Vil ikke selge


Avance Gas vil kjøpe Aurora LPG
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.