Basert på Avances sluttkurs fredag på 104,5 kroner, er det impliserte vederlaget på 60 kroner pr Aurora LPG-aksje. Dette verdsetter Aurora LPG til 1.729 millioner kroner.

Det vises til at volumvektet snittkurs til Aurora LPG-aksjen i måneden frem til 13. november var 48,9493 kroner, mens tilvarende snittkurs til Avance Gas var 114,94 kroner, noe som gjør at tilbudet representerer en premie på 34,8 prosent.

Avance ser et sterkt rasjonale for konsolidering innen LPG-shipping.

Ingen dialog

Avance Gas har ikke hatt noen dialog med ledelsen i Aurora LPG om oppkjøp.

Avance Gas mener større profesjonelle investorer ser fordeler med konsolidering i bransjen, sier administrerende direktør Christian Andersen i Avance Gas til TDN Finans mandag.

- Dette er et tilbud til aksjonærene i Aurora LPG, det har ikke vært noen dialog mellom oss og ledelsen i Aurora, sier Andersen til TDN Finans.

Krav om minst 90 prosent

Dersom alle Aurora LPG-aksjonærene godtar budet, vil Avance utstede 16.547.490 nye aksjer. Danske Bank er Avances' finansielle rådgiver.

Avance har et krav om en akseptgrad på minst 90 prosent, opplyses det i mandagens melding.

Avance vil holde en telefonkonferanse mandag 16. november klokken 15.00.

Avance venter at tilbudet løper ut i desember 2015, og de vil sende ut et tilbudsdokument etter at Oslo Børs har godkjent det. Styret i Aurora LPG ventes å gi en uttalelse om budet minst en uke før fristen utløper, opplyser Avance.

Les også:

Thorbjørn Jagland advarer: - Vil bli katastrofalt

Asia i dag: Kina nærmere en verdensvaluta

Se DNtv: - Det er helt ubeskrivelig

 

- Det er helt ubeskrivelig
Journalist Ole Erik Klokeide forteller om den dramatiske kvelden og natten
01:45
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.