Washington (NTB-AFP): Kina hindrer verdensøkonomien å komme i balanse med sin standhaftige valutapolitikk, mener USAs finansminister Timothy Geithner.

I en kongresshøring om forholdet mellom Kina og USA sa den amerikanske finansministeren torsdag at Kinas valutapolitikk skaper skjevheter i økonomien som sprer seg langt utenfor Kinas grenser.

At den kinesiske yuanens kurs ikke gjenspeiler markedsverdien, påvirker konkurranseevnen til andre økonomier. Dermed hindrer kineserne verdensøkonomien i å komme i balanse, ifølge Geithner.

Amerikanske folkevalgte planlegger om kort tid å iverksette tiltak som straffer kinesiske eksportører gjennom lovendringer som tillater handelsbarrierer mot Kina.

Aksjonen støttes av et bredt flertall fra både republikansk og demokratisk side i Kongressen, ifølge initiativtakerne.

USA har lenge presset på for at Kina skal revaluere verdien av sin valuta. Kina har på sin side sagt at valutapolitikken skal endres, men at dette skal skje i landets eget tempo.

Les også: - Kina vurderer exit Europa og Slik blir du aksjespekulant i Kina

Diskuter saken under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.