Det kriserammede flytende produksjonsenhetsselskapet Sevan Marine får oppfylt ønsket om pusterom av obligasjonseierne for å få på plass en restrukturering av selskapet.

Godtar betalingsutsettelse
Obligasjonseiere i fem obligasjonslån i Sevan Marine har godtatt alle forslag knyttet til restruktureringen av selskapet. De fem obligasjonsslånene er på tilsammen 4,2 milliarder kroner, og forslagene ble vedtatt i henhold til innkallingen til obligasjonsmøtene, ifølge en melding fra selskapet.

Blant annet innebærer dette at rentebetalingen har blitt utsatt til 30. september, og at obligasjonseierne ikke kan hevde at selskapet er i mislighold og kreve sine pant innløst i perioden.

Brofinansiering på plass
Det konkurstruede selskapet meldte like før månedsskiftet å ha sikret et kortsiktig lån frem til september, som var betinget av dagens løsning med obligasjonseierne.

Les også: Sevan Marine sikrer korte penger

Sevan jobber med en plan for en langsiktig finansiering som trolig vil innebære en emisjon på inntil 1,1 milliarder kroner, samt konvertering av obligasjonsgjeld, og forlengelse av løpetid. Planen innebærer også en revisjon av selskapets avdrags- og rentebetalinger, som utsatt per i dag.

Obligasjonseieropprør
Enkelte av eierne av de sikrede obligasjonene, anført av Storm Capital, har tidligere uttalt seg kritisk til refinansieringsplanen. De vil heller tiltre pantet, enn å akseptere at obligasjonene konverteres til aksjer.

Dagens løsning tyder på at partene har latt sablene bero inntil videre

Aksjemarkedet reagerer positivt på nyheten. Sevan Marine er opp 2,44 prosent til 0,42 kroner, omsatt for 3,5 millioner kroner.

Les også:
Angriper Sevans redningsaksjon

Foreslår kriseløsning for Sevan-eierne (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.