14 år etter at han forlot Aker og Kjell Inge Røkke har Bjørn Rune Gjelsten bygget opp en milliardbutikk innen sport, gardiner, gift, avfall, kreftvaksine og eiendom.

– Det ble en sjefsavgjørelse om jeg skulle fortsette som konsernsjef og la pengene mine bli passet på av andre, eller passe på dem selv. Kanskje jeg kunne starte en ny livsstil og en ny måte å drive forretning på, sier Gjelsten til Dagens Næringsliv.

Han tok med seg verdier for godt over 300 millioner kroner fra tiden sammen med Røkke.

Pengene har han brukt til å bygge opp et eget Gjelsten Holding, et konsern som ifjor omsatte for 2,1 milliarder kroner og med et resultat før skatt på 222 millioner kroner. I år regner han med å øke omsetningen til tre milliarder kroner. Han er på 31. plass på Kapitals oversikt over landets rikeste, med anslått formue på 4,7 milliarder kroner.

- Jeg får stadig forespørsler om investeringer, og jeg oppleves nok som kjedelig og sidrumpet når jeg sier nei. Men jeg er livredd for å miste kontroll. Jeg liker å ha kontroll, og å kunne ta raske avgjørelser. Dessuten er det givende å jobbe tett på. Alle kjenner alle, sier Gjelsten til DN.

Han sier heller nei enn ja
– Jeg blir så frustrert, det er så flaut, det er en hemmelighet at jeg har takket nei til ting vi burde takket ja til. Jeg har lett for å velge bort og lett for å si nei.

Sport betyr mye for Gjelsten, og på det området sier han nok mer ja enn nei. I tillegg til å være rik onkel for fotballklubben Molde, har han også fått mye omtale for å ha svidd av fem-seks millioner kroner på båtracing i året sammen med Røkke på slutten av 90-tallet.

– Sport er emosjonelt, konstaterer han.

Følelser var årsaken til at han kjøpte sportsbutikkjeden Sport 1. Foreløpig har han ikke tjent penger på investeringen, men heller ikke tapt.

Men ikke alt handler om penger.

– I en tidlig fase er drivkraften ønsket om å lykkes, og frykten for å tape penger. I tillegg er det frykten for å skuffe de nærmeste. I starten kunne jeg ikke stave ferie og fritid, og hytte visste jeg knapt hva var, jeg skulle jo jobbe. Penger er bare et måleparameter, en erstatning for stoppeklokke i idretten, erkjenner han overfor Dagens Næringsliv.

Les hele intervjuet med Bjørn Rune Gjelsten i dagens Næringsliv mandag.


Les også: Gjelsten kjøpte giga-yacht


Gjelsten belønner sine egne med millioner


<b>Knallår for Bjørn Rune Gjelsten</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.