Kampen om å vinne slaget om selvkjørende biler er hard, og mange kjemper om å sitte i førersetet.

Tesla, Nissan, Volvo og Audi er blant bilprodusentene som har satset tungt på selvkjørende teknologi.

Den amerikanske bilgiganten GM fikk lenge kritikk for å ikke henge med på denne utviklingen, men nå har de kommet på banen for fullt etter å ha arbeidet med slik teknologi i det stille, skriver Fortune

I tillegg åpner GM lommeboken for investeringer i fremtidens teknologi.

GM kjøpte blant annet for få dager siden gründerselskapet Cruise Automation som utvikler teknologi som «forvandler» helt vanlige biler som kjører på veiene i dag til selvkjørende biler.

Kan kjøre forbi konkurrentene

Hvis GM lykkes med å omgjøre eksisterende biler til selvkjørende kan det gi bilprodusenten en stor konkurransefordel og sende selskapet langt forbi alle konkurrentene som i dag fortsatt holder på å utvikle sin egen teknologi.

Ifølge Fortunes kilder skal GM ha betalt over én milliard dollar (8,5 milliarder kroner) for teknologiselskapet med 40 ansatte som ble etablert så sent som i 2013.

GM-sjef Dan Ammann mener fullstendig selvkjørende biler kan gi selskapets kunder enorme fordeler i form av høyere komfort, lavere kostnader og bedre sikkerhet for deres daglige transportbehov.

- Kjøpet vil i betydelig grad akselerere tidspunktet for å få selvkjørende biler på markedet, sa Ammann til QZ.com.

Les også: Samferdselsministeren spår selvkjørende drosjer innen få år
 
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  En selvkjørende fremtid dnPlus (DN+)

Følg markedene på DN Investor