Mange drømmer om å bli rike - og helst raskt. Bortsett fra alle som arver, er det imidlertid de færreste forunt å få drømmen i oppfyllelse.

En som klarte å bli rik, virkelig rik, er Sara Blakely (42).

Hun var 25 år og jobbet som dørselger av faxmaskiner da hun fikk idèen som forandret alt - og nå er hun den kvinnen i verden som har tjent sine milliarder raskest noensinne uten å arve pengene, skriver va.se.

Ifølge hjemesiden Celebritynetworth tok det mindre enn ti år fra hennes startkapital på 5000 dollar hadde vokst til en milliard dollar.

Oprah-hjelp

Det som fikk henne til å komme på idèen om å starte selskapet Spanx, som produserer kroppsformet undertøy som ikke synes gjennom ytterklærne, var den ubehagelige uniformen hun var tvunget til å gå med som dørselger.

Blakelys selskap ble ikke en umiddelbar suksess, men fikk et enormt løft etter at tv-dronningen Oprah Winfrey fortalte at undertøyet fra Spanx var hennes favoritt.

I dag omsetter Spanx for flere milliarder dollar, og Sara Blakely eier fortsatt 100 prosent av selskapet.

Og suksessen ser ut til å fortsette for 42-åringen som blant annet har vært på Times' liste over verdens 100 mest innflytelsesrike personer.

Sara Blakely har imidlertid ingen planer om å ta med seg pengene i graven. Hun har lovet å gjøre som blant annet Bill Gates og Warren Buffett, nemlig å gi bort halvparten av formuen sin til veldedighet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Tjente halv mrd. på aksjepost


Joker-kjøpmann i Bodø kan bli søkkrik etter sensasjonell oppdagelse

27-åring ble søkkrik på «dødsspirallån»