Stein Erik Hagen eier fra før en av Holmenkollens mest attraktive og mest usjenerte eiendommer. Med gode solforhold, usjenerthet og flott utsikt.

Hagen kjøpte den 23 mål eiendommen i Voksenkollveien i 1992 for 33 millioner kroner. Huset skal være på rundt 1.000 kvadratmeter.

Ifølge Norges eiendommer har han gjennom sitt eiendomsselskap Nærutvikling kjøpt naboeiendommen på nesten 14 mål.

Tomten var tidligere en del av eiendomsporteføljen til John Fredriksens avdøde kone, Inger Katharina Astrup Fredriksen. Nærutvikling ble tinglyst som hjemmelshaver i fjor høst.

Hagen ga 34,5 millioner kroner for nabotomten, ifølge Norges eiendommer. Inger Katharina Astrup Fredriksen betalte ni millioner kroner for tomten i 1992.

Ifølge Ola Mæle kjøpte Hagen eiendommen av ham. Dette er noen år siden, men Mæle husker ikke akkurat når.

- Men hjemmelsoverføringen skjedde mellom Fredriksen og Hagen, forklarer Ola Mæle.

Røkke snuste på naboeiendommen
Ifølge plan- og bygningsetaten har det ikke kommet inn noen byggesøknader for eiendommen.

Hagens kompanjong Nils Kloumann Selte står oppført som administrerende direktør i Nærutvikling, men ønsker ikke å kommentere om de har planer for tomten utover å utvide Hagens eiendom. Og det har ikke lyktes DN.no å få en kommentar fra Stein Erik Hagen.

Voksenkollen 8 grenser kun mot marka og den nesten 13 mål store eiendommen til industriherre Hans Preben Mehren. Mehren forsøkte å selge sin eiendom i 2004 for rundt 50 millioner kroner, etter først å forsøkt å selge den for mellom 70 og 80 millioner kroner.

- Jeg selger ikke for under 50 millioner kroner, sa Mehren den gang.

Eiendommen står fortsatt registrert på hans navn.

Ifølge VG viste Kjell Inge Røkke interesse for den flotte eiendommen, men trakk seg når fokuset mot hans private økonomi ble for sterkt.

Les: Gigantrabatt på luksuseiendom

Kongsgård til 80 millioner
Investor Ola Mæle har tidligere hatt storstilte byggeplaner for tomten med adresse Voksenkollveien 8. Kostnadsrammen var 80-100 millioner kroner. På begynnelsen av 2000-tallet jobbet han i flere år med å bygge et drømmeslott og en bondegård på tomten. Planen var å bygge et gigantisk våningshus, låve, et stort underjordisk lager, tennisbane og svømmebasseng. Men han møtte kraftige protester fra nabohold.

Prosjektet var gjennom flere runder med protester, avslag og omarbeiding før Mæle omsider fikk de nødvendige tillatelser i 2004. I 2005 ble det klart at han ikke kom til å realisere planene om 1700 kvadratmeter bolig, gjestehus, uthus og garasje likevel.

For mens Ola Mæle ventet på rammetillatelse, hadde han og familien funnet seg vel til rette i det som var ment å være en midlertidig bolig i Måltrostveien litt lenger ned i åssiden.

- Voksenkollveien ble uaktuelt på grunn av avstander til skole og den slags, sa Mæle til DN ifjor.

Les flere saker på DN.no:
Snart 60.000 kr kvadraten
Storsalg av luksusleiligheter

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.