Hovedaksjonær og styreleder Stein Erik Hagen i Orkla avviser at hans aksjer i selskapet er til salgs, skriver VG/E24 søndag.

- Flere har banket på i det siste for å forhøre seg om vi vil selge våre aksjer: Det står enhver fritt i å kjøpe eller by på aksjer. Men våre Orkla aksjer er nå ikke til salgs, sier Hagen til avisen.

Hagen eier nærmere én fjerdeldel av merkevare- og industrikonglomeratet, som i den siste tiden har vært preget av sterk uro etter de offentlige avskjedigelsene av konsernsjef Bjørn M. Wiggen og leder for merkevaredivisjonen, Torkild Norberg.

Les mer: Wiggen går på dagen fra Orkla og - Jeg spurte om det som sto i avisen var sant

Konsernet annonserte i fjor høst en ambisjon om å bli et rendyrket merkevareselskap, og at alt annet var til salgs, inkludert kjemivirksomheten Borregaard, aluminiumsvirksomheten Sapa, og selskapets eierandel i solenergiselskapet Rec, som de største.

Orkla har lyktes med å selge sin eierandel i panteleverandørselskapet Tomra og store deler av investeringsporteføljen, men markedet for et salg av de største eiendelene har ikke vært godt nok. Konsernet har heller ikke kunne vise til en styrking av merkevarevirksomheten, angivelig på grunn av for høye priser på aktuelle oppkjøpskandidater.

Les også: Orkla strever med å finne kjøpsobjekter

Hagen gjentar at strategien om et rendyrket merkevareselskap ligger fast. Åge Korsvold, som inntil nylig var nestleder i styret, er blitt satt til å lede selskapet frem til rett kandidat til å gjennomføre planen er funnet, ventelig i annet halvår.

- Vi ønsker å skape lønnsom vekst i en kombinasjon av organisk og tilkjøpt vekst, sier Hagen til VG.

Les også: Hagen slår kraftig tilbake


<b>- Orkla tåler ikke store krumspring nå</b>

Hagen foreslås gjenvalgt i Orkla


Kaller Orkla en «realityserie»
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.