I et knalltøft aksjemarked kan SEB Enskilda glede seg over å ha de mest fornøyde aksjekundene i Norden.

På topp igjen
Meglerhuset topper nemlig igjen den årlige Prospera-undersøkelsen, som vurderer meglerhusenes tjenester over en bred skala.

SEB Enskilda-topp Atle Vereide er svært tilfreds med resultatene.

- Dette betyr at de vi jobber og kommuniserer med gir uttrykk for at produktet vi leverer er interessant, og det er jo det vi forsøker å oppnå. Forhåpentligvis har dette også en positiv effekt på vår egen inntjening ved at de analysene vi gjør blir verdsatt, sier han til DN.no.

- Et evigvarende race
Meglerhuset topper igjen rangeringen både i Sverige og Norge, men må se seg knepent slått i Danmark og Finland, der kun sistnevnte plassering er svakere enn i fjor, ifølge undersøkelsen. Vereide er ydmyk for meglerhusets ledende posisjon og peker på at det er en daglig kamp om kundene.

- Det er hele tiden en dynamikk, og vi skal ikke forskuttere at det er noe som er stabilt. Vi har stor respekt for dyktige konkurrenter, som hele tiden jobber hardt for å komme oss i kapp. Vi skal være forsiktig med å lene oss tilbake, konkurransen begynner igjen hver dag. Sånn sett er det et evigvarende race, sier han.

SEB Enskilda topper undersøkelsen foran Handelsbanken, Carnegie, Deutsche Bank og ABG Sundal Collier*.

Økt markedsandel
Enskilda scorer blant annet vesentlig bedre enn sine konkurrenter på kundekjennskap, tilgang på bedrifter og analyse, ifølge Prospera.

Undersøkelsen viser også at meglerhuset økte sin markedsandel til 16 prosent fra 14 prosent i fjor, som befester meglerhusets posisjon som Nordens største.

Vereide peker på at markedsandelen baserer seg på rapportert kommisjon. Den er derfor fri for egenhandel og omsetning basert på såkalte aksjeroboter, og derfor mer pålitelig enn andre statistikker, ifølge ham.

- Dette er tall som kundene selv har rapportert at de betaler meglerne sine.

* Vurderte meglerhus; ABG Sundal Collier, Bank of America Merrill Lynch, Carnegie, Citigroup, Credit Suisse, Danske Markets, Deutsche Bank, DNB Markets, Evli Bank, Goldman Sachs, Handelsbanken, Morgan Stanley, Nordea Markets, SEB Enskilda og UBS.

Les også:
Aksjemeglernes inntekter tørker inn

- Bankmodellen vil være den sterkeste

- Et godt klima for å hente kapital


Merrill Lynch største meglerhus i august (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.