– Selskapet ligger noe utenfor våre mer tradisjonelle, noterte, finansielle plasseringer, men var et såvidt spennende og innovativt forretningskonsept, etablert av gründere med en sterk historie og bakgrunn, at vi slo til da denne unike muligheten bød seg, skriver Celina Midelfart i en epost til DN.

Godtlevert.no as leverer matvarer og middagsoppskrifter på døren, og omsatte for vel 90 millioner kroner ifjor. Blant selskapets fire gründere er tv-kokk Ole Martin Alfsen og tidligere aksjemegler Kjetil Graver, som også er daglig leder.

Konkurrenter konkurs

– Vi opplever Midelfart Invest som veldig engasjerte, selskapet er tett på driften og kommer med gode innspill, forteller Graver.

Hermine Midelfart eier Midelfart Holding as sammen med sin søster Celina. Foto: Ida von Hanno Bast
Hermine Midelfart eier Midelfart Holding as sammen med sin søster Celina. Foto: Ida von Hanno Bast (Foto: Dagens Næringsliv)
Tidligere i år sikret Midelfart Invest as seg 16,25 prosent av Godtlevert as etter at TVNorge-eier SBS Discovery solgte seg ut. Hverken Midelfart eller Graver vil si noe om prisen på aksjeposten. Godtlevert.no opplever sterkt vekst, og konkurrerer med selskaper som Adams Matkasse og Kolonihagen.no. To andre konkurrenter, Middagshjelpen og Matfryd.no, gikk konkurs tidligere i år.

– Kundemassen vår har vokst med 50 prosent i høst, og jeg regner med at vi når 185 millioner kroner i omsetning i år. Neste år budsjetterer vi med over 400 millioner, sier daglig leder Kjetil Graver.

Slik så det ikke ut i november 2010.

– Petter, Henning, Ole Martin og jeg hadde jobbet døgnet rundt i et halvt år, men hadde kun åtte middagsleveranser. Kona mi holdt på å le seg ihjel. Nå nærmer vi oss 10.000 leveranser hver uke.

555 mill. i utbytte

Søstrene Celina (41) og Hermine (43) Midelfart eier Midelfart Holding as sammen, og selskapet oppnådde en avkastning på 91 millioner kroner på investeringsporteføljen ifjor. DN har tidligere skrevet at søstrene tok ut 555 millioner kroner i utbytte. Det er Midelfart Holdings datterselskap Midelfart Invest, hvor forvalterne Hans Erling Bakke og Geir Moe også er inne på eiersiden med 25 prosent, som tidligere i år kjøpte seg inn i Godtlevert.no.

– Et ønske om å effektivisere tidsbruk rundt handling og matlaging, samtidig med å være kompromissløs i forhold til fokus på kvalitet, smak, helse og opplevelse for familien, er utvilsomt en makrotrend både hjemme og ute som vi tror vil fortsette å øke fremover. Godtlevert.no har etter vår vurdering alle forutsetninger til å være spilleren i markedet som best vil kapitalisere på en slik utviklingfremover, skriver Celina Midelfart i en epost.

Kosmetikkarvingen og investoren jobber og bor i London, og er forlovet med John Fredriksens tidligere høyre hånd, investor Tor Olav Trøim.

Les hele avisen

Les også:
Tviler seg frem til vinnerne
Kathrine Fredriksen: - Vi skal nok ta over, begge to
John Fredriksen om retur til Norge: - Det hadde vært hyggelig før jeg går i graven (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.