– Vi ønsker å åpne en god blanding av små, mellomstore og store butikker neste år. Tre kommer i distriktskommuner, og vil ytterligere bedre tilgjengeligheten til Vinmonopolet i distriktene. Vi prioriterer også folkerike steder med mye handel, men som bare mangler et Vinmonopol, sier administrerende direktør Hilde Britt Mellbye i en pressemelding.

Leter etter lokale

Butikkene vil bli plassert på Hunstad eller Mørkved i Bodø i Nordland, i Frosta i Nord-Trøndelag og i Sund i Hordaland. 

I Buskerud vil det komme nye pol på Vik i Hole og i Drammen, mens i Akershus vil det komme tre nye butikker i henholdsvis på Råholt i Eidsvoll, på Skedsmokorset i Skedsmo kommune og på Metro-senteret i Lørenskog. 

Også Oslo vil bli tilgodesett med et nytt utsalg.

Vinmonopolet ønsker å åpne disse butikkene i 2017, forutsatt at de finner egnede lokaler i den enkelte kommune. 

I tre av kommunene, Frosta, Sund og Hole, er det ikke Vinmonopol fra før.

Større nærhet

Ved utgangen av 2017 vil Vinmonopolet ha totalt 333 butikker, inkludert de nye butikkene. Med dette vil 91 prosent av befolkningen bo i kommuner med eget Vinmonopol, mens 96,5 prosent av befolkningen vil bo nærmere enn 30 kilometer fra nærmeste Vinmonopol, viser oversikten fra Vinmonopolet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.