Det knyttes store forventninger til de to dypvannsbrønnene Gro og Dalsnuten i Norskehavet. Dette sier Eldbjørg Vaage Melberg i Oljedirektoratet til DN.no.

A/S Norske Shell er operatør på begge feltene. Avgrensningsbrønnen på Gro foregår i skrivende stund. Aker Barents har siden mai vært på oppdrag for Shell på Gro-feltet som har en vanndybde på over 1350 meter. Det er knyttet stor spenning til de potensiele mulighetene i Gro-prospektet.

Les mer om dette her: Tror Gro-funn kan skjule gigantfelt

Avgrensningsbrønnen vil innen kort tid gi en indikasjon på mulighetene på feltet.

Noreco går inn i Dalsnuten
Boringen på Dalsnuten er planlagt å starte i september. Også denne brønnen skal bores med Aker Barents.

Norwegian Energy Company ASA(Noreco) har inngått avtale med BG Norge om å overta en 10 prosents eierandel i letelisensen PL392 gjennom en bæreavtale av borekostnader. Lisensen inneholder det nevnte Dalsnuten-prospektet . Dette melder selskapet på sine hjemmesider mandag.

- Transaksjonen gir Noreco en attraktiv letemulighet med borestart i nær framtid, og er på linje med vår strategi for å etablere en attraktiv leteportefølje. Denne lisensen bygger på våre eksisterende eiendeler i området, sier administrerende direktør Scott Kerr i en kommentar.

Lisensen ligger i den vestlige delen av Norskehavet, vest for gassfunnet Gro, og med denne transaksjonen utvider Noreco ytterligere sin leteaktivitet i dette området. Selskapet har fra før eierandeler i flere andre lovende letelisenser i området, inkludert en 50 prosents andel i lisensen PL520 som er lokalisert sør for Dalsnuten-prospektet.

Les også:

Aker Drillings gigantrigg tilbake på jobb

Mindre leteboring på norsk sokkel

Tror Gro-funn kan skjule gigantfelt

Et av årets største oljefunn (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.