Tv-nettverket trekker frem valutasvingninger, tap på salg av virksomheter, og økte restrukturerings kostnader som forklaring på resultatsvikten ifjor.

Discovery Communications er et børsnotert amerikanske tv-nettverk, som blant annet eier Discovery Networks Norge.

I Norge er virksomheten best kjent under merkenavn som TVNorge, FEM, MAX, VOX, TLC, Discovery Channel, Eurosport og Eurosport Norge, samt Radio Norge.

Les også: TV 2-profiler krangler om statsstøtte

Discovery Networks Norge var nylig i en stor konflikt med tv-distributøren Canal Digital.

Les om konflikten her: Telenor tilbyr å betale strømmeabonnement på TVNorge  

Omsatte for 55 milliarder

Discovery-gruppen la torsdag frem tallene for fjerde kvartal som viser at konsernets inntekter ifjor økte med 2 prosent til 6,4 milliarder dollar, tilsvarende 55 milliarder kroner.

Discovery Communications, som blant annet eier TLC og Animal Planet, tok markedsandeler og økte annonseinntektene i USA i fjor, men nettverket slet med sine internasjonale operasjoner.

Les også: Lager ny mediepolitikk uten Frp

Årsresultatet er særlig svekket av svakere valutakurser knyttet til de utenlandske operasjonene, inkludert Discovery Networks Norge.

Kronekursen har svekket seg kraftig mot dollar de siste året. Ifølge kvartalstallene fremgår det at valutaeffekten senket årsresultatet til Discovery med åtte prosent.

Tv-gruppen fikk et samlet årsresultat på en milliard dollar, tilsvarende 8,6 milliarder kroner, noe som er 934 millioner kroner svakere enn året før. 

Les også Strømmer bort fra TV 2 dnPlus

God butikk i Norge

Discovery Networks Norway har de siste årene sendt flere hundre millioner kroner til sine utenlandske eiere. Bare ifjor gikk 410 millioner kroner ut i form av resultatdeling, management fee og konsernbidrag.

Harald Strømme kommenterer tallene slik overfor DN nylig:

– Discovery har investert flere milliarder i Norge, og langt mer enn de har fått tilbake. Husk også at mange av våre kanaler er etablert i England og sender derfra, så resultatdeling er en normal del av driften. En del kostnader dekkes også ut fra London. Uansett; vi har doblet våre investeringer i norsk innhold gjennom de siste årene. At vi heldigvis driver lønnsomt har vi aldri lagt skjul på, skriver Harald Strømme i en sms.

Les også: Få rettslige hindre for avtale dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.