Bildene gikk Europa rundt da en tilskuer til en kamp mellom Everton og Manchester City i fjor lenket seg fast til City-målet i protest mot lavprisflyselskapet Ryanairs personalpolitikk.

Ryanair-toppsjef Michael O'Leary er en profilert Manchester City-supporter, opplyste Dagbladet da.

Mannen som avbrøt kampen i flere minutter og ble klippet løs med avbitertang, har i etterkant stått fram som far til en jente som har jobbet i Ryanair via et rekrutteringsfirma. John Foley sier at hans datter ble grunnløst oppsagt etter noen ukers prøvetid i 2008. Foley mener Ryanair utnytter unge mennesker som billig arbeidskraft, og har startet protesaksjonen ”Ryanair dont care”.

På kampanjens blogg oppfordrer Foley til boikott av selskapet. Foley har også fått med seg søksmålet som er på trappene i Norge med støtte fra Parat, og uttrykker begeistring for det økte fokuset dette gir på forholdene i lavprisselskapet.

- Over hele Europa har Ryanair ødelagt unge menneskers liv for profitt siden 2004, skriver Foley i sitt innlegg om den norske saken .

Fnyser av "slavekontrakter"

Disse boikotter Ryanair

Ryanair-rettssak tidligst om ett år (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.