I en melding til amerikanske finansmyndigheter (Securities and Exchange Commission - SEC) kommer det frem at Helge Lund trer inn i Schlumbergers styre.

Selskapet er verdens største oljeserviceselskap, og ledes i dag av nordmannen Paal Kibsgaard.

Selskapet har så langt ikke besvart DNs henvendelser om utnevnelsen, og har heller ikke gått ut med en offentlig kunngjøring utover meldingen til SEC.

 

Schlumbergers melding til amerikanske finansmyndigheter.
Schlumbergers melding til amerikanske finansmyndigheter. (Foto: Skjermdump)
 

Fra Statoil til BG

I februar forlot Lund sin stilling som toppsjef i det britiske olje- og gasselskapet BG Group etter at Shell kjøpte opp og slo seg sammen med selskapet.

Lund hadde på forhånd varslet at han ville forlate selskapet så snart sammenslåingen var fullført.

Det var den tidligere Schlumberger-sjefen og nåværende styreleder Andrew Gould i BG Group som hentet Lund til Storbritannia etter ti år som sjef for Statoil.

Forhandlingene om oppkjøpet foregikk da Lund var på vei inn i sjefsjobben i BG Group og ble i hovedsak håndtert av Gould og Shell-sjef Ben van Beurden. Takket være en oppkjøpsklausul i ansettelseskontrakten kan Lund likevel få en totalkompensasjon DN tidligere har verdsatt til nesten 400 millioner kroner over noen år.

Andre nordmann

Lund blir andre nordmann i selskapets styre. Siden 2004 har tidligere ekspedisjonssjef i oljedepartementet, Tore Sandvold, sittet i Schlumberger-styret.

Sandvold er nå oljerådgiver. Han sluttet i Olje- og energidepartementet i 2002 og startet sitt rådgivningsselskap Sandvold Energy. Selskapet har siden hatt over 100 millioner i inntekter og Sandvold har bevilget seg over 50 millioner kroner i utbytte.

Bakgrunn: Eks-byråkrat har dratt inn 100 millioner  

Han har ifølge Reuters' sammenstilling av styregodtgjørelser i Schlumberger en kompensasjon for sitt styreverv på over 330.000 dollar i året - omtrent 2,7 millioner kroner. Det er på samme nivå som de øvrige styremedlemmene i selskapet.

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

Jernbaneverkets interne rapporter avslører gjentatte brudd på sikkerhetsregler: – Liv kan gå tapt dnPlus  (DN+)

 

Reiseplaner? Sjekk de ekstreme unntakene hvor valutaene er blitt betydelig billigere for nordmenn.

Stordalen om konkurrentens nedleggelse: – Største fiaskoen i nordisk hotellhistorie dnPlus  (DN+)

Konkurrenten svarer: Tror Stordalen har fått solstikk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Anbefalt av DNtv:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:

Dette lager stjernekokkene når de er lei av å lage mat
Pasta Carbonara er Michelin-kokk Sven Erik Renaas nødløsning når han er lei av å lage mat. Hemmeligheten for å forvandle de enkle ingrediensene til en perfekt pastarett ligger i teknikken, ikke arbeidsinnsatsen.
00:53
Publisert:
 

Fersk episode av DNs podkast med finansredaksjonen: Er Vipps egentlig så revolusjonerende? Hvilke biler kjører vi om ti år? Og er det virkelig bråstopp i næringseiendom?

  DN-podkast: Finansredaksjonen