For Tyskland er et kutt i den greske statsgjelden ikke et tema.

Det sier talsperson Martin Jäger i det tyske finansdepartementet ifølge Bloomberg News mandag.

- Betingelsene for videre forhandlinger er ikke tilstede, sier talsperson for den tyske regjeringen, Steffen Seibert mandag.

Ellers sier den tyske regjeringens informasjonssjef Steffen Seibert at «døren fortsatt er åpen» for Hellas, men understreker at betingelsene for et nytt redningsprogram for øyeblikket ikke er tilstede.

Krisemøte i planlagt tirsdag

– Starttidspunkt for ekstra eurogruppemøte tirsdag 7. juli klokken 13, kriver eurosjef Jeroen Dijsselbloem i en Twitter-melding.

Senere på dagen skal stats- og regjeringssjefene i den 19 land store eurogruppen møtes for å diskutere veien videre fra den greske folkeavstemningen. Grekerne sa et overveldende nei til kravene til reformer og kutt fra kreditorene i EU og IMF, og det er høyst uklart hvordan forhandlinger om en ny låneavtale for grekerne nå kan skje.

– Ministrene venter nye forslag fra greske myndigheter, gjør eurogruppen det klart.

Dijsselbloem erklærer seg svært skuffet over resultatet i folkeavstemningen.

– For at den greske økonomien skal berges, er vanskelige tiltak og reformer uunngåelige. Vi avventer nå de greske myndigheters initiativ, sier han.

Les også på DN.no:

Baker Hughes får milliardkontrakt i Johan Sverdrup

Hellas' finansminister går av

Nå er oljeprisen under 60 dollar

Hellas sender euroen ned  

Se DNTV: Her feirer de nei-ledelsen

Her feirer de nei-ledelsen
Gatefest i Aten.
00:29
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.