Hellas er uten tvil det mest populære reisemålet for nordmenn i sydlige strøk i sommer. 655.000 nordmenn har tenkt seg på pakketur til syden, og av disse skal hele 275.000 til Hellas: 275.000 nordmenn skal på pakketur til Hellas i sommer - og bekymringen er lik null

Men alt fokuset på den økonomiske situasjonen i Hellas de siste ukene har tydeligvis endret folks holdninger:

Nå er den norske sydenfavoritten helt ute av topp 10-listen til reisesøkemotoren Momondo.no.

- At Hellas ikke er å finne på topplisten vår i juni og juli er overraskende å se. Det har vært mye snakk om den økonomiske usikkerheten og hva en eventuell grexit kan føre til for turister. Dette påvirker tydeligvis nordmenns ferievalg i stor grad, sier Camilla Moe Bogen, talsperson for Momondo.no.

Mandag morgen åpnet greske banker igjen for første gang på tre uker.

Til tross for at grekerne ikke får øke pengeuttaket, vil utgiftene knyttet til forbruk øke.

Den greske befolkningen kan nå vente seg en prisøkning på varer og tjenester i landet. Beskatningen skal økes fra 13 prosent til 23 prosent. Dette vil også legges til taxi- og restaurantregninger.

Skatteøkningen kommer som følge av avtalen mellom Hellas og kreditorene.

I dag, onsdag skal det greske parlamentet stemme over en rekke nye reformtiltak som må på plass før kreditorene går med på en ny låneavtale.

Reformene inneholder blant annet kutt i pensjoner, liberalisering av beskyttede sektorer og opprettelse av et fond som skal fungere som sikkerhet for kreditorene: Dette kan tvinge Hellas' statsminister til nyvalg

I Norge har dårlig sommervær ført til økt reiselyst. Disse reisemålene er de nordmenn har søkt mest etter i juni og juli på Momondo.no:

1. Bangkok, Thailand.

2. Barcelona, Spania.

3. Alicante, Spania.

4. London, England.

5. Malaga, Spania.

6. Split, Kroatia.

7. Roma, Italia.

8. Nice, Frankrike.

9. Lisboa, Portugal.

10. Paris, Frankrike.

- Nordmenn er vanligvis glade i å være hjemme og nyte den norske sommeren, men når været ikke viser seg fra sin beste side, søker vi oss til utlandet som aldri før. Våre tall viser at interessen for utenlandsturer i juni og juli er betraktelig høyere enn den var sommeren 2013 og 2014, sier Camilla Moe Bogen.

I år har antall søk etter flybilletter økt med hele 161 prosent.

Les også: Har liten glede av bankåpning

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.