Nettrekrutteringsselskapet Monster har i samarbeid med Saplo.com undersøkt over 3.000 stillingsannonser for å finne de ordene som går oftest igjen over egenskaper ønsket av arbeidsgiverne.

Hvis man skal tro på det arbeidsgiverne skriver i sine egne annonser, er drømmekandidaten en nøyaktig, strukturert og selvgående person.

- Det taler for seg selv. Alle i selskapet har et salgsansvar. Min konklusjon er at konjunkturene påvirker. Det er slankede bedrifter man kommer til. Min oppfatning er at man må løse oppgaver som ligger utenfor sitt egentlige kompetanseområde, ofte fordi mange støttefunksjoner har forsvunnet, sier Stefan Rizvi,markedssjef hos Monster i Skandinava i en kommentar til funnene.

Topp-listen over etterspurte egenskaper:

1. Strukturert
2. Selvgående
3. Ikke opptatt av egen prestisje
4. Initiativrik
5. Ansvarsfull
6. Utadvendt
7. Positiv
8. Service-minded
9. Fleksibel
10. Salgsinnstilt
11. Tåler stress
12. Pedagogisk
13. Entusiastisk
14. Analytisk
15. Evne til å kommunisere

Les også: Sjefene vil ha "uslepne diamanter"

<b>Grilles på jobb-intervju: Hva er din rilles på jobbintervju</b>

Den perfekte lønnen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.