I kjølvannet av finanskrisen var det syv selskaper på Oslo Børs som gikk over ende, og med et stengt kredittmarked kan det igjen komme konkurser, skriver Finansavisen.

I løpet av kort tid forsvant blant annet Ability Drilling, Petromena, Tandberg Data og Exense fra investorenes hender til ulike bostyrere.

Ifølge kredittanalytiker Henrik E. Høyerholt i Arctic Securities er det fare for en lignende situasjon igjen, i et marked preget av gjeldsfrykt.

- Vi kan se konkurser igjen på Oslo Børs, høyt belånte selskaper er sårbare i dette klimaet. Selskaper som ikke har fullfinansiert sine prosjekter er også sårbare i tider med "stengte" kredittmarkeder, sier han til Finansavisen.

- Ja, konkurser kan ikke utelukkes, sier analysesjef for kreditt i DnB Nor Markets, Ole Einar Stokstad.

Her er noen av årets børstapere så langt:

Sevan Marine - kursfall i prosent: -93,9

Faktor Eiendom - kursfall i prosent: -85,1

Eitzen Chemical - kursfall i prosent: -83,5

IGE Resources - kursfall i prosent: -82,8

Transeuro - kursfall i prosent: -79,1

Les også: Børsene stuper videre i Asia

<b>- Verste dag siden 2008</b>

<b>Oslo Børs stupte 5,65 prosent</b>


Sveaas frykter stor-smell på Oslo Børs

Spår børsen i 540
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.