Hav og himmel, innseilingen til Oslo, Hovedøya og Akershus festning. Og terrasser vendt mot syd, badet i sol. Dette er drømmen en drøss Oslo-folk har båret på. 750 interesserte tegnet seg på liste for å kunne by da leilighetene i 5. salgstrinn på Sørenga ble lagt ut for salg onsdag 6. juni.

- De fleste store, dyre leilighetene har gått i dag, sier megler Ingunn Iselin Husebø i DNB Eiendom til DN.no.

Mest interesse for de aller dyreste
For vi snakker ikke om bolig for hvermannsen her. De fleste av leilighetene på Sørenga i Bjørvika i Oslo koster rundt ti millioner, gjennomsnittlig kvadratmeterpris er 83.500 kroner. I mai var gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Oslo 39.900 kroner.

25 av 58 leiligheter ble solgt første salgsdag, men fordi det var de store leilighetene folk var mest interessert i gikk halvparten av total salgsverdi unna i dag. Totalt er salgsverdien på leillighetene på Sørengas femte byggetrinn 486 millioner kroner.

- Vi var litt spente på prisnivået, men også på dette salgstrinnet viste leilighetene seg å gå raskt unna, sier Husebø.

"Badet i sol"
Det var stor rift om også den aller dyreste leiligheten til 18 millioner kroner. Vinneren av loddtrekningen eier nå 192 kvadratmeter leilighet, en takterrasse på 78 kvadratmeter og balkong. Beliggenheten er ifølge megleren "fantastisk".

- Leiligheten er sydvestvendt, den ligger badet i sol, sier Husebø.

Den rimeligste leiligheten i dette byggetrinnet er en to roms leilighet på 45 kvadrat til 3,2 millioner kroner.

Leilighetene i dette salgstrinnet skal være klare for innflytting i fjerde kvartal 2014.

Norges dyreste tomt
Oslo kommune solgte Sørenga-tomten i 2007 for 940 millioner kroner til Sørenga Utvikling.

Les: Milliardhandel i boks

Eiendommen ble omtalt som Norges dyreste tomt.

Les også: Tror rikhetsfølelsen presser boligprisen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.