Amerikanske børser løftet seg blant annet på positive amerikanske ledighetstall torsdag, der den brede S&P-indeksen var opp for første gang på fire sesjoner.

Overrasker stort
Antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd var ned 21.000 til 323.000 i forrige uke, som er det lavest nivået siden september.

"Etter tre sammenhengende negative dager er det rimelig å forvente en pust i bakken i det minst i begynnelsen av dagen. Det er også noen gode nyheter i arbeidsmarkedsrapporten ettersom den antyder en viss grad av bedring", sier forvalter Lawrende Creature i Federated Investors til Bloomberg News.

Tallet var ventet til 334.000, ifølge MarketWatch.

Skuffer stort
Philadelphia Federal Reserve Banks-indeksen falt til 6,5 i november fra 19,8 måneden før, ifølge TDN Finans. En indeks på 15 var ventet.

Den regionale sentralbanken stiller hver måned et antall spørsmål om økonomien til 150 produsenter i regionen. Svarene stilles deretter sammen i en indeks.

Samtidig var den foreløpig innkjøpssjefsindeksen 54,3 i november, fra 51,8 måneden før, ifølge TDN Finans.

Indeksen var ventet til 52,3, der en indeks over 50 indikerer tilbakende aktivitet, og vice versa.

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:

Les også:
<b>Bernanke: Økonomien langt fra der den skal være</b>

<b>Han skremmer verdens børser</b>

Rune Bjerke: - Helt uenig med dem som mener en boble snart sprekker
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.