- Ja, det stemmer at jeg skal legge ned butikken. Det er vanskelig å starte noe nytt, og jeg er veldig stolt av meg selv for at jeg prøvde, sier Maria Høili (29) til DN.no.

Datteren av Europris-gründer Terje Høili har drevet interiørbutikken midt i Bygdøy Allé på Oslos vestkant siden 2009.

- Jeg har besluttet å stenge fordi vi etter mange års drift ennå ikke går i overskudd, sier hun.

Satset på luksusvarer
I fasjonable lokaler på hele 500 kvadratmeter åpnet butikken først under navnet M.H. Interiør.

Til tross for at finanskrisen hadde satt en real stopper for selv vestkantrikingenes kjøpelyst, valgte Høili å satse på italiensk design i aller ypperste luksusklasse.

- Markedet for dette var aldri prøvd i Norge før. Når man prøver ut nye ting, tar det veldig lang tid før man får etablert seg ordentlig. Etter et par år skjønte jeg riktignok at dette ikke var noe jeg kunne fortsette med, forteller hun.

Høili gikk derfor over til å selge varer med priser hun selv beskriver som «litt mer overkommelige». I 2011 gjenåpnet interiørbutikken som «KARE Oslo».

Heller ikke dette har slått helt an.

I 2011 hadde Høilis selskap driftsinntekter på 6,2 millioner kroner og et årsresultat på minus 2,7 millioner kroner.

- Både lokalet i seg selv og lokaliteten var feil i forhold til det nye konseptet. Men kontrakten var dessverre bundet opp, så jeg fikk ikke flyttet på meg heller. Vi solgte mye, men ikke nok til å få dekket blant annet svært høye leieutgifter, sier hun og tilføyer:

- Det var jo beregnet inn underskudd fra tre til fem år, men når man går i så mye underskudd hvert eneste år som jeg gjorde, tar det litt livslysten ut av det å drive noe. Det skal gå oppover og ikke nedover, og vi så ikke noen fremgang. Derfor har jeg tatt avgjørelsen om å stenge nå.

Angrer ikke
Samtidig understreker Høili at hun på ingen måte angrer på å ha gitt interiørdrømmen en sjanse.

- Jeg sitter igjen med masse erf#229er på godt og vondt. Det har vært en fem år lang skole. Jeg har fått masse nye bekjentskaper, og jeg har mye å ta med meg videre. Nei, jeg angrer ikke. Jeg har akseptert nederlaget og kommer til å finne på andre ting, sier Høili og forteller at hun og samboeren Tommy Solhaug (32) nå vil satse alt på eiendomsutvikling.

Høili, som ikke har noen formell utdannelse, har i mange år drevet med kjøp og salg av eiendom.

Nylig meldte DN.no at hun fikk solgt Nesøya-villaen, som hun for fem år siden kjøpte for 26,5 millioner kroner. Salgsprisen er ikke kjent, men boligen hadde en prisantydning på 55 millioner kroner. Ifølge Finansavisen kjøpte hun Lier-ranchen til broren Dag for 25 millioner, samtidig som han ga 45 millioner kroner for hennes kjempeeiendom på Nesøya.

KARE Oslo vil holde åpent et par måneder til for å selge ut varelageret, oppgir Høili.

Les også:
Markedets nest dyreste bolig solgt
Høili-arving vil ha 55 millioner for villa (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.