DNO International ventes å legge frem et driftsresultat på 360 millioner kroner for andre kvartal 2013. Dette fremgår av gjennomsnittet av estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans blant elleve meglerhus.

Nordea høyner
Nordea Markets høyner estimatene og kursmålet for DNO. Meglerhuset ser større produksjonskapasitet, høyere priser for lokalt salg og større sannsynlighet for at eksporten materialiserer seg for selskapet.

De horisontale brønnene på Tawke-feltet har overgått forventningene betydelig, skriver Nordea, og viser til at Tawke-20 produserer 2,5 ganger mer enn det som var ventet. Meglerhuset tror at de nye produksjonsestimatene underbygger troen på en dobling av produksjonen ved utgangen av 2014 til rundt 200.000 fat pr dag.

«Vi ser potensialet for at eksporten materialiserer seg når rørledningen til/fra Tyrkia er ferdigstilt», skriver meglerhuset.

company:dno

16 kroner
Nordea Markets har en kjøpsanbefaling og kursmål på 16 kroner for DNO.

Handelsbanken Capital Markets høynet kursmålet på DNO

International i går til 16,5 kroner pr aksje fra 13,7 kroner og gjentok kjøpsanbefaling.

Venter produksjonsoppgang
I likhet med Nordea tror meglerhuset på 200.000 fat pr dag fra Tawke-feltet ved utgang av 2014.

«Vi venter en oppgang i produksjonen fra Kurdistan i andre kvartal fra første. Det var uansett ingen eksport i andre kvartal, hvilket impliserer lokalt salg til lavere priser. I Jemen venter vi stabil operasjon og volumer» skrivermeglerhuset.

Samtlige av de elleve analytikerne som har oppgitt anbefaling har en kjøpsanbefaling på DNO-aksjen. Gjennomsnittlig kursmål er 16,45 kroner, hvor det laveste er på 15 og det høyeste er på 20 kroner pr aksje.

For helåret 2013 ventes det et driftsresultat på 1.674 millioner, mens det er ventet 3.138 og 3.430 millioner i 2014 og 2015.

Les også: Har tro på DNO International

Les mer på DN.no idag:

Samsungs egentlige ener
- Dette kan markere slutten på et 30 års langt bullmarked (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.