Anmeldte krav i konkursboet til Johs Lunde Shipping as er 144 millioner kroner, ifølge den foreløpige innberetningen som ble lagt frem i Stavanger tingrett igår, skriver Dagens Næringsliv.

Uprioriterte krav utgjør 25,7 millioner kroner.

De største aktivaene i boet er fire båter på henholdsvis 34, 53, 61 og 70 fot, som trolig er pantsatt til langt over ripen.

Årsaken til konkursen i Johs Lunde Shipping henger sammen med konkurs i en rekke av de øvrige selskapene i Lundegruppen-konsernet.

Forundret
Tingrettsdommer Torbjørn Husebø konstaterer overfor DN at ingen banker har møtt frem.

- Det er egnet til å forundre, fordi i noen av boene er det en såvidt stor andel av fordringene, som synes å ikke bli dekket av pantet, at en i lys av det skulle tro interessen var noe større, mener Husebø.

Begjært personlig konkurs
Gårsdagens skiftesamling var den første av en lang rekke i konkursrammede Lunde-selskaper.

I tillegg er en sak berammet til behandling i morgen, hvor Santander Consumer Bank har begjært Johannes Lunde personlig konkurs.

Inkassosjef Tom Berg i banken har tidligere bekreftet at det dreier seg om mislighold av et krav på drøyt en million kroner.

Les også: Johannes Lunde investerer videre

Johannes Lunde vil ikke skylde på noen

Enorm pengeflyt i Johs. Lunde-selskapene


Nettpoker, luksusyachter og dyre biler

Til Syden etter kollaps

Krever Lunde-verdier tilbake


Lunde shoppet luksusboliger før konkursen

Krever Lunde-verdier tilbake

Lundes privatboliger pantsatt for 100 millioner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.