- Etter å ha sett at det er 3,2 prosent økning til høyere utdanning, bør det opplagte svaret være flere studieplasser. Revidert budsjett er en ypperlig anledning hvor regjeringen kan vise at den tar kunnskap, utdanning og omstilling på alvor, sier Aps utdanningspolitiske talskvinne Marianne Aasen i en kommentar til årets tall fra Samordna opptak.

Hun peker på at Ap har 3.000 flere studieplasser inne i sitt alternative budsjett.

Aasen er glad over den store økningen på nesten 20 prosent til landets sykepleierutdanninger.

- Det er bra, for vi trenger flere i omsorgsyrkene. Ikke minst trengs flere menn. Stortinget ga klar beskjed i forrige uke om å ta i bruk studiepoeng for å få inn flere menn på kvinnedominerte studier og motsatt. Jeg forventer at regjeringen følger opp det vedtaket med å innføre kjønnspoeng på disse yrkene nå. Det er uheldig med et så kjønnsdelt arbeidsmarked og skal det endres må man gjøre effektive grep i utdanningspolitikken, sier hun.

Les også på DN.no:

Kronen slår kraftig tilbake

Asia i dag: Ny smell i Kina? Økende risiko for mislighold  

Bergens-reder tapte over en halv mill. om dagen i fem år. Nå er det «all time high»

Marerittet fortsetter for Elizabeth Holmes  

Elizabeth Holmes (32) kan bli utestengt i to år  

- Når jeg forteller at jeg har 18 ansatte og 80 millioner i omsetning endrer de oppfatning (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Har du fått med deg denne? 
Vi har én ting å utsette på denne bilen
BMWs folkelige ladbare hybrid er her endelig, og den er et særdeles gunstig kjøp.
02:14
Publisert: