Det er lenge siden vi fikk noe skikkelig bra fra HTC inn til test. Fjorårets musikktelefoner vekket en viss entusiasme, i hvert fall for noen, men totalt sett må 2011 ses på som en bølgedal i HTCs historie.

Nå er HTCs nye portefølje begynt å bli klar for norske butikker, og først ut er flaggskipet HTC One X, som virkelig hever listen konkurrentene må over for å konkurrere.

Design
Nå for tiden er det bare i militær sammenheng at flaggskip er monumentale. One X er i hvert fall en av de slankeste telefonene med 4,7 tommer skjerm jeg har hatt i hånden. Den er lett også, selv om den er spekket med komponenter som man forventer burde skape mye varme. Men dette er ikke tilfelle med One X. Skjermen er dekket av Corning Gorilla glass, noe som gir er skarpt bilde selv om glasset er armert.

Bakdekselet er glatt, men ikke høyglanset. Dette er behagelig for hånden, men ser ikke veldig eksklusivt ut.

Det svakeste punktet ved designen er volum- og av/på-knappene. Disse kan være litt trege innimellom.

 

Multimedia
Det er mange nyheter i denne telefonen, men blant de som brukerne kanskje legger raskest merke til er lyd- og bildekvaliteten. Kameraet er veldig raskt og brukervennlig, og tar skarpe og fargerike bilder. Men i motsetning til hva HTC har lovet er ikke kameraet så veldig mye bedre enn tidligere. Men det er absolutt godkjent.

Da HTCs musikktelefoner Sensation XE og XL kom i fjor, kom de med hodesett fra Monster Beats og et eget lydfilter som var spesielt beregnet på disse hodetelefonene. Det fungerte bra, men lydfilteret fungerte ikke med andre hodetelefoner eller musikktjenester som Spotify og Wimp. Dette har HTC og Beats nå oppgradert, slik at man kan justere lyden fra alle lydkilder, ikke bare lokalt lagrede mp3-filer. I tillegg kan man nå bruke Beats eget lydfilter med andre hodetelefoner. Dette gjør One X til den beste musikkmobilen på markedet akkurat nå. Ingen andre har så godt fokus på lydkvaliteten.

Men jeg ønsker meg fortsatt mer kontroll. Neste steg må være en equalizer som man kan tilpasse selv, eventuelt flere relevante forhåndsdefinerte lydprofiler. Dagens forslag, som «klassisk», «varm» og «søt» er ikke optimale når jeg skal få stilt behovet for heavy metal.

 

Ny brukeropplevelse
One X er HTCs første telefon med Android 4.0. Samtidig introduserer de en ny utgave av sin brukeropplevelse HTC Sense. Denne er mer lik andre utgaver av Android enn tidligere, ettersom Google har lagt flere restriksjoner på telefonprodusentenes frihet til å endre på systemet.

Men HTC har rukket å høre på brukerne også, og har lagt til mange nye moduler (widgets) og en helt ny varslingstjeneste. HTC Sense har som før enormt mange muligheter, og mange av de gode funksjonene er nok forbeholdt de mer avanserte brukerne.

Likevel, HTC Sense er fortsatt et brukervennlig system som kan tilpasses alle brukernivåer.

Les mer om Android 4.0 her.

One X er også er skikkelig kraftplugg av en telefon. Den har en prosessor med fire kjerner som løser alle oppgaver lynraskt. Dette er med å heve brukeropplevelsen mye. I våre ytelsestester kommer telefonen ut som den suverent raskeste telefonen vi har testet noensinne. Faktisk vinner den også alle deltester unntatt én.

 

Konklusjon
HTC One X er en telefon som har mye talende til sin fordel. God design, høy ytelse, lang batteritid, godt kamera og god lydkvalitet. Man gjør et trygt og solid kjøp, selv om prisen er i stiveste laget.

Følg vår mobiltester på Twitter:

Her er produsentens offisielle produktside.

Se også disse testene: