De første norske kundene har denne uken fått overlevert sine etterlengtede eksemplarer av Tesla Model S. Hittil har det nesten bare vært lovord å høre om denne bilen, til og med aksjekursen og resultatene går Teslas vei.

Og det er ikke bare miljø-, ytelses- eller utseendemessig Tesla får skryt.

Nå har det også kommer resultater fra de første kollisjonstestene av den elektriske bilen i USA.

National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) gir bilen fem stjerner, noe som er toppkarakter på testen. For alle de tre undekategoriene; frontkollisjon, sidekollisjon og rulling, oppnår Model S fem stjerner.

Av sikkerhetsteknologi som NHTSA anbefaler har bilen stabilitetskontroll, men mangler frontkollisjonsvarsler og filskiftevarsler. Bilen skal etterhvert også sikkert kollisjonstestes av den strengere og myndighetsuavhengige Insurance Institute for Highway Safety i USA og etterhvert sikkert også av EuroNCAP.

Elbilen Nissan Leaf oppnådde til sammenligning fire stjerner i NHTSA-testen, mens den fikk toppkarakteren fem stjerner da det europeiske kollisjonstestinstituttet EuroNCAP krasjet bilen i 2011.

 

Les mer om Tesla her:

Tesla med firehjulsdrift

- Nå skjer det mye på elbilmarkedet

Selger unna bilparken mens de venter på denne (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.