På debattforumet til Elbilforeningen i Norge dreier alt seg om én ting akkurat nå: Når blir Tesla Model S levert til norske kunder?

For mange av entusiastene har ventetiden blitt ekstra lang. For flere av elbilkjøperne har allerede kvittet seg med bensinbilen i påvente av den mye omtalte Teslaen.

Tesla til 40-årsdagen
Ørjan Nilsen (39) fra Klæbu er en av dem som har kvittet seg med en stor bensinsluker, og som i stedet slår ihjel ventetiden med å sluke all informasjon om den utslippsfrie Model S.

- Det går en del tid på forumlesing, så det hender jeg får litt kjeft av kona for å bruke så mye tid på det. Da blir det litt sniklesing i skjul i stedet, sier Nilsen til DN.no.

Trebarnspappaen betegner valget av Tesla som en fornuftig 40-årskrise. Han har bestilt toppmodellen Performance med det største batteriet og den største «motoren» og blitt forespeilet levering i september/oktober.

- Håpet er at det sammenfaller med 40-årsdagen min, sier Nilsen som mener Model S oppfyller alle krav han har til en sportslig familiebil.

Plass og rekkevidde
- Her får du jo en sportsbil med ordentlig bagasjerom og masse plass, sier Nilsen som kjøpte sin første elbil, en Nissan Leaf, for halvannet år siden. Det var da han for alvor ble bitt av elbilbasillen.

Leaf-en skulle være et supplement til familiens Land Cruiser, men endte opp med å bli mye mer brukt enn de hadde trodd. Dermed var terskelen for å reservere den mer eksklusive Tesla Model S langt lavere.

- Teslaen er midt i blinken for oss, og med den rekkevidden og plassen kommer det til å bli en super familiebil, sier Nilsen.

Åpner butikkeri flere byer
For det er ingen tvil om at den amerikanske elbilen har slått an blant elbilfantaster over hele verden. Tesla-sjef Elon Musk bekreftet overfor DN i mars i år at de har mottatt over 1000 bestillinger i Norge.

Det gjør Norge til det nest største markedet etter USA for elbil-produsenten, noe som har fått selskapet til å satse ekstra på den norske virksomheten.

- Vi vokser raskt og har rundt 35 ansatte per i dag. I tillegg til butikkene i Oslo og Trondheim, åpnes det snart butikker også i Bergen, Stavanger og Drammen, sier Esben Pedersen, kommunikasjonssjef for Skandinavia i Tesla Motors.

Se vårt interjvu med Elon Musk fra tidligere i år:



Venter økt omsetning
Salget av Model S vil sluses inn i regnskapet til Tesla Motors Norway. I 2012 omsatte selskapet for 25, 2 millioner kroner. Resultatet før skatt endte på drøye 500.000.

Mesteparten av disse pengene stammer fra salg av sportsbilen Tesla Roadster. Med introduksjonen av Model S ventes omsetningen i år øke kraftig.

- En bestilling er ikke verdt noe før bilen blir levert. Men vi kommer til å levere langt over hundre Model S-er i Norge i år og en stor del av disse er med den største batteripakken, sier Pedersen.

Flere av de nye ladestasjonene skal åpnes allerede før sommeren er over, ifølge Tesla. Dokumenter DN.no har fått tilgang til viser byggeplanene for en ladestasjon rett ved E6 på Lillehammer.

- Vi regner med at norske Tesla Model S-kunder kan kjøre fra Trondheim til Kristianssand, og Oslo til Bergen med gratis strøm fra Teslas hurtigladere i løpet av september, sier Pedersen.

 

Les også:
Her kommer Teslas superladere
Teslas super-elbil på svartebørs
Snart kan du kjøre denne superbilen gratis i Norge
Tidenes bilsalg
Bilsalg som i jappetiden
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.