Britisk økonomi vil vokse med 1,9 prosent i år, ikke 2,2 prosent som tidligere antatt, og IMF advarer mot følgene en eventuell utmeldelse fra EU vil kunne få, både for britene selv og for verdensøkonomien.

– Den politiske konsensus som en gang fikk fart på det europeiske prosjektet, blir stadig mer tynnslitt, konstaterer pengefondet i sin siste rapport.

BAKGRUNN:

– Ett resultat av dette er muligheten for at Storbritannia forlater EU, noe som vil føre til stor skade på et bredt spekter av handels- og investeringsforbindelser, heter det videre.

I takt med stadig tettere europeisk integrasjon har den britiske EU-skepsisen bitt seg fast i de etablerte partiene, og det er vokst frem EU-skeptiske partier som Ukip (UK Independence Party).

Britene har derfor en rekke unntaksbestemmelser fra lover, regler og avtaler i EU. Som Schengen, eurosamarbeidet, og det metriske systemet.

Britiske regjeringer, inkludert dagens med statsminister David Cameron, har i tiår stort sett kjempet mot de fleste former for økt europeisk integrasjon – men har samtidig ønsket å forbli i EU.

I januar 2013, hardt presset av euroskeptikere både innenfor og utenfor eget konservativt parti, varslet statsminister Cameron en folkeavstemning om medlemskap dersom han ble gjenvalgt i 2015.

Etter valgseieren har Cameron forhandlet om en ny tilknytningsavtale med EU. I februar 2016 var det Cameron beskriver som en bedre avtale, fremforhandlet. Den håper han er god nok til å overbevise britene om å si ja.

Les også på DN.no:

Har du fått med deg denne? 
Vi har én ting å utsette på denne bilen
BMWs folkelige ladbare hybrid er her endelig, og den er et særdeles gunstig kjøp.
02:14
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

&lt;/p&gt;&lt;/field&gt;&lt;field name="paid"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;field name="fbfeed"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:EU" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Storbritannia" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Brexit" relevance="0.2"/&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</p></div>(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.