Kina kan ha utstedt lån for 1.300 milliarder dollar til låntakere med utilstrekkelig inntekt til å dekke rentekostnader. Potensielle tap kan tilsvare syv prosent av landets BNP, ifølge en rapport fra Det internasjonale valutafondet (IMF), skriver Bloomberg News .

Kinesiske bedrifter generer driftsresultat kun to ganger deres rentekostnader, ned fra seks-gangeren i 2010, skriver Bloomberg. IMF anbefaler øyeblikkelige tiltak rettet mot økt sårbarhet i privat sektor.

Det skriver TDN Finans.

Skeptisk til økonomisk vekst

De økonomiske vekststatistikkene som ble publisert nylig for Kina bekrefter at verdens nest største økonomi har stabilisert seg inn i 2016. Det kommer til en høy pris, og Nordea er bekymret for at gjeldsboblen skal sprekke.

En vekst på 6,7 prosent gjør at Kina fortsatt tilhører en elitegruppe. Men dette er den svakeste veksten for Kina på syv år. I 2009 var deler av verden inne i en dyp finanskrise og Kina merket også dette. Kinesiske myndigheter har de siste årene ønsket en mer stabil vekst.

«Markedene er lettet over en stabilisering i Kina. Det er ingen grunn til å juble», skriver senioranalytiker med ansvar for Asia hos Nordea, Amy Yuan Zhuang, i en rapport etter at Kina la frem statistikkene.

Tidligere denne uken kom handelsstatistikker som viste en vekst i eksporten i mars. Det er også ny optimisme i deler av næringslivet, ifølge innkjøpssjefsindeksene. Myndighetene har klart å stabilisere aksjemarkedet etter panikken som satte inn ved nyttår.

«Stabiliseringen skyldes i hovedsak massive pengelettelettelser. Gitt kredittboblen som eksisterer er ikke dette bærekraftig», skriver hun.

Les mer her: Asia i dag: Jubler ikke over stabil vekst

Les også på DN.no:

Norge har ennå ikke produsert halvparten av olje- og gassressursene  

Elizabeth Holmes (32) kan bli utestengt i to år  

Svensk gigantsuksess truer med utflytting

- Når jeg forteller at jeg har 18 ansatte og 80 millioner i omsetning endrer de oppfatning

Har du fått med deg denne? 
Vi har én ting å utsette på denne bilen
BMWs folkelige ladbare hybrid er her endelig, og den er et særdeles gunstig kjøp.
02:14
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»: - Når prisen er høy, så skal alle investere og de betaler hva som helst. Når prisen faller, vil ingen investere.

&lt;/p&gt;&lt;/field&gt;&lt;field name="paid"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;field name="fbfeed"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:%C3%98konomi" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Nordea" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Kina" relevance="0.6"/&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</p></div>(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.