Onsdag 27. januar sendte Kongsberg Gruppen ut en børsmelding om at styret hadde valgt Geir Håøy (49) som ny konsernsjef.

– Jeg var med i finalerunden. Det sto mellom meg og Geir Håøy. Geir kommer til å gjøre en veldig god jobb i den rollen, sier konserndirektør Hege Skryseth til Dagens Næringsliv da.

- Jobben jeg har i Kongsberg Gruppen, er spennende, sa hun da.

Nå får hun ny jobb.

 

Kongsberg Gruppen etablerer et nytt datterselskap, Kongsberg Digital, som får med seg 450 ansatte. De ansatte kommer blant annet fra programvare- og simuleringsavdelingene i Oil & Gas Technologies-området, og Maritime.

"Fra starten har dermed Kongsberg Digital en betydelig portefølje og omsetning fra avanserte data-, software- og simulerings-produkter. I tillegg vil Kongsberg Digital ha konsernansvaret for utvikling av nye digitale løsninger og tilhørende teknologiallianser", skriver selskapet i en pressemelding torsdag. (Saken fortsetter under).

 

Skryseth er eneste kvinne i konsernledelsen. Hun er med på styremøtene i konsernet, leder konsernets fellesfunksjoner og arbeider tett med strategi og oppfølging av konsernets forretningsområder. Hun har tidligere jobbet som administrerende direktør i Microsoft Norge og i Geodata.

Hege Skryseth får også tittelen "Chief Digital Officer", og vil rapportere direkte til den nye konsernsjefen Geir Håøy.

LES OGSÅ OM:

Nedskrivningsraset fortsetter  

Telenor-sjef hopper over til konkurrenten

Følger ikke eierens råd dnPlus  

SE PÅ DNTV: Smakingen av Burgund-slippet

Bli med på smakingen av Burgund-slippet
Ingen steder i verden finnes viner med så stor personlighet som i Burgund. Snart fylles Vinmonopolets spesialbutikker med 2013-årgangen.
01:25
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.