Acta-gründer Fred A. Ingebrigtsen har i flere år skjult egne handler i børsnoterte Acta bak et hoff av stråmenn, ifølge politiet, skriver Dagens Næringsliv.

På papiret sto svogeren, halvbroren, forretningspartnere og vaktmesteren formelt som kjøpere av Acta-aksjer, men den reelle eieren var Ingebrigtsen selv.

Det er påstandene i den omfattende tiltalen mot Ingebrigtsen og de seks medsiktede som er tatt ut av statsadvokaten i Rogaland.

Mener å ha bevis
Ifølge tiltalen mener politiet å kunne bevise at Ingebrigtsen har hatt betydelig større økonomiske interesser i Acta, enn det som kommer frem på papiret.

Ingebrigtsen skal angivelig ha fått hjelp fra de andre til å manipulere markedet, påvirke aksjekursen i Acta og til å unngå meldeplikten overfor børsen da han som primærinnsider angivelig handlet aksjer i selskapet i andres navn.

- Vi bestrider på det sterkeste at det er tilfellet. Hverken Ingebrigtsen eller de andre involverte kjenner seg igjen i dette, sier Ingebrigtsens forsvarer Bjørn Stordrange til Dagens Næringsliv.

Les også: Acta-saken: Vil peke ut ny bakmann

Tiltalt for innsidehandel

Acta-gründer må punge ut (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.