Allerede ifjor høst begynte den svenske Arbetsförmedlingen og NAV et samarbeid for å få ledige ingeniører i Norge til å vurdere jobb i bilbyen Trollhättan - kjent for å produsere Saab.

Først var det snakk om 200 nye ingeniørjobber som skulle fylles, men i slutten av mai i år meldte Sveriges Radio at bilindustrien i Trollhättan manglet over 500 ingeniører.

– Det tradisjonelle har vært at svensker jobber i Norge. Nå kan vi få en flyt den andre veien, sa utenlandsrådgiver Arne Arvidsson hos den svenske arbeidsformidlingen til Sveriges Radio.

Rekrutteringsansvarlig Haris Dedic hos elbilprodusenten Nevs, med behov for 300 nye ingeniører, sa de håpet å ansette den første arbeidsledige norske ingeniøren allerede innen en måned. Nevs (National Electric Vehicle Sweden) kjøpte restene av konkursrammede Saab i august 2012 for å satse på elbiler.

- Veldig interesserte

Fortsatt er behover for ingeniører stort, og nå tilbyr det statlige svenske kompetanseutviklingsselskapet Lernia gratis utdanning for å omskolere arbeidsledige oljeingeniører slik at de kan jobbe innen bilindustrien i Sverige, skriver Sveriges Radio.

Maria Thorén, som er internasjonal arbeidsformidler i Trollhättan, sier til Sveriges Radio at det ser ut til at mange norske ingeniører kunne tenke seg å ta en jobb i Sverige.

– De er veldig interesserte. Men de har selvfølgleig mange spørsmål om boforhold og andre praktiske forhold. Men interessen er der uten tvil.

Les også: - Jeg regnet med at det ville komme en oppsigelse


Statoil med lønnshopp til sjefene i 2015
 
Frykter at nøkkelkompetanse forsvinner fra norsk sokkel  

- Føles litt rart etter flere tiår i arbeidslivet

Følg markedet på DN Investor

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.