Snittlønnen for de åtte direktørene i selskapet er ifølge Stavanger Aftenblad 1.431.250 kroner. Dette er før bilgodtgjørelser på totalt 350.000 til tre direktører.

Administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland tjener 2,3 millioner kroner inkludert 150.000 kroner i bilgodtgjørelse. Til sammenligning lønnes statsråder med 1.264.040 kroner.

Nye Veier ønsket i utgangspunktet ikke å gå ut med lønnsdetaljene for andre enn administrerende direktør, men avisen påklagde vedtaket og fikk innsyn.

- Sløse med fellesskapets midler

Stortingspolitiker Heikki Eidsvoll Holmås (SV) reagerer på pengebruken.

– Dette er en måte å sløse med fellesskapets penger på som regjeringen. Det blir mer byråkrati, flere direktører og høyere lønninger, sier han.

Forsvarer lønningene med markedet

Styreleder Rolf Roverud i Nye veier forsvarer lønningene.

– Vi må forholde oss til markedet vi opererer i. Samtidig er vi ekstremt bevisst på ikke å være lønnsledende. Vi får ikke tak i profesjonelle folk uten å være i nærheten av markedet, sier Roverud.

Regjeringen la 130 milliarder kroner i potten da Nye Veier ble lansert i fjor vår.

Oppdraget ble i første omgang definert til å bygge og drifte sju veistrekninger på til sammen 500 kilometer gjennom de neste 20 årene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Ny veisjef får én milliard dnPlus (DN+)


Bompengene fortsetter å øke med Frp-statsråd

Prioriteringer med bom dnPlus  (DN+)

 
Veiselskapet dnPlus  (DN+)

Innfører flere gjennomsnittsmålinger på norske veier

Følg markedet på DN Investor

Siste episode av DNs podkast:

Episode 11: Dette må du vite om "brexit", milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

- Anbefalt av DNtv:

Opec møtes torsdag for å vurdere oljemarkedet
DNs kommentator Bård Bjerkholt forklarer hvorfor det vil være stor interesse rundt møtet.
04:07
Publisert:

 
Presis tysker
02:17
Publisert: