Oslo-byrådets planer for aktivt engasjement i boligsektoren gjennom selskapet Oslobolig, er fornuftige og riktige. Rolf Thorsen i Selvaag Bolig er ikke enig (innlegg DN 28. desember). Selvsagt må Oslo kommune øke kraftig antall ferdigregulerte tomter, men det er ikke nok.

Prisoppgang kombinert med kredittrestriksjoner har gjort det vanskeligere å kjøpe sin egen bolig nå enn for noen år tilbake. Dette er et problem ikke bare for førstegangskjøpere, men også for de mange med inntekt nok til å betjene et boliglån, men uten de nødvendige 15 prosentene egenkapital.

Å eie sin egen bolig har vært særs viktig, også i et sosialt utjevningsperspektiv. Andelen som eier sin egen bolig har vært relativt stabil de siste årene, men er på vei ned. Forskjellene øker, og besteforeldrenes bosted definerer barnebarnas bomuligheter mer enn man ønsker. Det burde bekymre Selvaag også.

I 2018 etablerte Obos konseptet Bostart og tok initiativ til at Oslo kommune burde etablere et samarbeidsselskap med private for å løse hovedstadens boligutfordringer. I mange år har Oslo kommune solgt tomter til markedspris for å finansiere velferdsoppgaver. Å bruke verdien av kommunale tomter til å lette veien inn i boligmarkedet for mange, kan umulig være mer enn et ideologisk problem for enkelte.

I Obos ser vi frem til å jobbe sammen med kommunen om dette. Vi ønsker Selvaag velkommen inn som medinvestorer i det nye felles boligselskapet, noe vi er sikre på at Oslo kommune også er åpen for. For bare sammen kan vi løse en så sentral velferdsoppgave som det å skaffe alle typer mennesker et godt hjem.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.