Noe av det viktigste for meg som politiker er å få folk i tale og lytte til innspill. Digitale plattformer gir oss mulighet til å enkelt komme i kontakt med folk i hele landet. Clubhouse er en av disse.

I et innlegg i DN 12. februar kritiserer Espen Antonsen meg for å ha benyttet appen Clubhouse til et innspillsmøte, fordi ikke alle har tilgang på denne appen. Hvis dette var det eneste forumet jeg brukte til dialog og innspill, så skulle jeg vært enig med ham. Men heldigvis er det ikke sånn.

Arbeidet med stortingsmeldingen om dataøkonomi har vært åpen og inkluderende. Jeg har det siste året hatt flere innspillsmøter – for det meste ordinære videomøter – hvor både næringsliv, organisasjoner og offentlig sektor har vært invitert inn. I tillegg har vi en åpen innspillsidé på regjeringen.no.

Bruk av sosiale medier – og da ikke bare Clubhouse – er et tillegg, ikke erstatning, for ordinær innbyggerkontakt.

Alle slike apper skal følge europeisk regulering, inkludert GDPR. Det forutsetter jeg også at denne plattformen gjør. Hvis Clubhouse ikke forholder seg til dette, kan de ikke tilby denne appen til EØS-borgere.

For et langstrakt land som Norge gir digitalisering enorme muligheter. Nå bygger vi ut 5G og bredbånd i rekordfart, slik at bedrifter og innbyggere i hele landet kan ta i bruk nye tjenester og etablere arbeidsplasser som er koblet direkte opp mot globale digitale markeder.

Derfor hilser jeg nye verktøy velkommen, og gleder meg over de mulighetene de gir oss til næringsutvikling og erfaringsutveksling. At nye apper følger europeiske regler, er noe vi alle skal kunne forvente.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.