Like lenge som det har vært handel mellom mennesker har det funnes lokketilbud. De utrolige tilbudene som får deg til å stoppe opp, men som fører til at du kjøper med deg noe du egentlig ikke ønsket eller trengte.

I et innlegg i DN 7. august beskriver Christian Meland fra Sparebank 1 Kredittkort en skremmende virkelighet. Mange selskaper har funnet ut at det er billigere å lokke kredittkortkunder til seg med fordeler enn å vinne frem med markedsføring av enkle og ærlige produkter.

Kredittkortselskapene tilpasser ofte fordelsprogrammer så det blir færre vinnere i fordelslotteriet. De som lar seg lokke til å låne for mye, sitter fast i produkter som er like dyre og nådeløse for den som ikke betaler i tide, som de er god for de heldige som bare bruker fordelene.

Er du først lokket inn i kredittkortselskapets klamme grep, har du liten glede av fjorårets rabatter og bonuspoeng.

Når mulighetene i rabatter og fordelsprogrammer er så lønnsomme, så vil det alltid være aktører som tøyer grensene. Vi trenger derfor et umiddelbart forbud mot å koble rabatter og fordeler til tilbud om kredittkort og kreditter. Alle fordeler må være de samme uavhengig av om du bruker kredittkort eller kjøper med et bankkort uten å bruke lånte penger.

En slutt på handledager og bonuspoeng innebærer en ulempe for de mest rasjonelle, men dette er et lite offer når vi vet at fordelene betales av mennesker rundt oss, og de betales med høye renter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.