For oss studenter er nettverksplattformen Linkedin like heit om sommeren som resten av året. Nære som fremmede har kapret sommerjobber hos prestisjefulle og ikke fullt så prestisjefulle arbeidsgivere. På Linkedin gis det uttrykk for at sommerjobb-ordningen er nok en fasett av den sosiale medier-strategien, men åpenheten har sin pris.

Smilende, fornøyde unge voksne på rad og rekke. De er alle pene i klærne og klare for å jobbe beinhardt for å imponere. Likevel er det et problem som er så pulserende, at det er uunngåelig ikke å la seg provosere. På Linkedin får jeg se mine kontakters aktivitet, og et resultat er at jeg får se alle de unge voksne i meglerhus. I tre av husene, som har totalt 22 praktikanter, er ingen av minoritetsetnisk bakgrunn.

Forskning viser at de med jobb under studiene har større sjanser for jobb etter studiene. Uante mengder venner og bekjente fikk jobb etter endt praksisopphold gjennom studiene. Har vi et strukturelt problem dersom praksisplasser kun gis til hvite nordmenn?

«Det finnes ingen kvalifiserte minoritetsetniske kandidater», er et argument man aldri hører i offentligheten – og godt er det. Grunnen til at man intuitivt kan avvise en slik påstand er at den med all sannsynlighet ikke har rot i virkeligheten. Hverken du, eller jeg, tror at kun hvite gutter og jenter er gode nok for allerede blendahvite meglerhus. Men hvorfor være en idealist når realiteten er brutal?

Roten til problemet går dypt og er vanskelig. Ved å legge til grunn at bedriftene ikke intensjonelt selekterer hvite nordmenn, kan man se til blant annet psykologien. Er det hvite som ansetter hvite? Ønsker ikke minoritetsetniske å søke til hvite arbeidsmiljøer? Eller mer strukturelt: Velger hvite et studieløp som favoriseres av arbeidsplassene? Er praksisplassene ulønnede, slik at kun de med tykkest lommebok kan være med på leken?

Uansett svar – uansett spørsmål, så finnes fortsatt problemet. Selv om bevisbyrden ligger på bedriftene, finnes ikke svaret i å beskylde noen for rasisme. Det ble aldri bestemt rundt et styrebord om man skal være rasist eller antirasist, men valget om å være for mangfold må sies eksplisitt og ord må bli til handling.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.