Lørdag 2. november skriver DN-spaltist Audun Vinger i kommentaren «Prisen for popen: Pengene eller livet?» om forholdene i musikkbransjen. Honorarene til Sigrids musikere er ett av to temaer i teksten.

Sala Music er opptatt av ryddige vilkår for våre dyktige musikere. Uten musikerne ville vi aldri vært der vi er i dag. Vi erkjenner at det er behov for profesjonalisering av honorar- og kontraktsforholdene, og er i tett dialog med våre musikere om dette.

Likevel ønsker vi å opplyse om at hver musiker fakturerte Sala Music rundt 450.000 kroner i 2018, og vil fakturere over 600.000 kroner i 2019. Dette inkluderer honorarer for konserter, preproduksjon og øvinger, reisedager og fridager på turné.

Vi ønsker også å presisere at antall arbeidsdager i løpet av ett år for hver musiker er lavere enn i et gjennomsnittlig arbeidsår, under 170 i 2018 og rundt 200 i 2019.

For konserter i lønnsomme markeder ligger honorarene over Creos anbefalte sats på 4545 kroner per konsert. For konserter i markeder hvor vi taper penger, som USA, har honoraret til nå ligget under denne satsen.

Sala Music vil fortsette å øke honorarene til musikerne i takt med den kommersielle suksessen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.