I fredagens leder hevder DN at Arbeiderpartiet har lagt seg retorisk tettere opp mot de andre partiene på venstresiden i kampen mot kommersialisering og profitt i velferden. Det stemmer ikke. Arbeiderpartiet har alltid ment at velferdsoppgaver skal løses i fellesskap. Vår grunnholdning er den samme, nå som før. Men i møte med en høyreregjering som fremmer kommersialisering og konkurranseutsetting, innen alt fra skole og sykehus og eldreomsorg, er det behov for å bruke utestemme og si klart nei til privatisering av velferden.

Når oppkjøpsfond kjøper opp velferdstjenester for å sikre seg høy profitt på kort tid, er det behov for å rope varsko. Vårt tydelige nei er en reaksjon på at privatiseringen av velferden tiltar.

DN hevder at Arbeiderpartiet er mer opptatt av eierform enn kvalitet. Heller ikke det stemmer. Vi mener simpelthen at det som gir best kvalitet, er at offentlige og ideelle aktører tar ansvar for våre unge og eldre og vår felles velferd. Vi vil at skattepengene vi betaler, eller pengene foreldre betaler for en barnehageplass, skal gå til å gjøre velferden best mulig, ikke til profitt.

Hele, faste stillinger og en god lønn og pensjon for ansatte i velferden gir også bedre velferd. Grovt regnet går åtte av ti kroner i velferden til lønn og pensjon. Mange private driver med dårligere betingelser for de ansatte. Og dårlige betingelser gir flere ansatte som kommer og går, mer deltid og færre som søker seg til sektoren.

Privatisering gir dårligere velferd. Det er vi imot. Vanskeligere er det ikke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.